Pobijedila je depresiju i zloupotrebu alkohola, a danas je poznata fitness ikona

Nevjerovatna priča Jessice Arevalo

Jessica Arevalo danas ima brojne nagrade i milione sljedbenika na Instagramu, ali njeno putovanje nije bilo jednostavno. Jessica se borila s mnogim životnim nevoljama. Pobijedila je depresiju, anksioznost, napade panike, ovisnost o alkoholu i mnoge druge poteškoće na putu da postane fitness ikona i online senzacija.

“Odrasla sam bez ičega i iskusila mnoge poteškoće. Još u mladosti sam naučila da se trudim u svemu što radim. Nisam mogla odustati jer nisam imala ništa na što bih se oslonila.”

Biografija

Odrastajući u srcu Californije, Jessica je imala teško djetinjstvo. Njena majka je završila u zatvoru, što ju je dovelo do brojnih mentalnih problema. Ona se tada borila s depresijom, anksioznošću, napadima panike i ovisnosti o alkoholu. Kada je imala samo 12 godina konzumirala je alkohol i počela se samo-zlostavljati.

Ulazak u teretanu

Međutim, nije sva nada bila izgubljena. Njen otac je bio tu da joj pomogne, a uz njega ona je saznala za svijet bodybuildinga. Sa 17 godina, Jessica je počela dizati utege. Pod vodstvom njenog oca, ona je počela vježbati i koristiti Arnoldov stil treninga – 5 dana sedmično, radeći na svakoj grupi mišića.

Mentalna snaga

Osim što je razvijala svoje tijelo, Jessica je razvijala i mentalnu snagu. Vježbanje joj je pomoglo da očisti um od negativnih misli, te da se okrene pozitivnijem načinu života. To joj je pomoglo da lakše preživi svoje djetinjstvo. Kroz rigorozni trening, ona je nesvjesno kročila na put ka uspjehu.

“Moja motivacija dolazi iz svega što sam preživjela. Prevladala sam depresiju, ovisnost o alkoholu, anksioznost, napade panike i sve vrste zlostavljanja. Činjenica da sam se izvukla iz ovoga mi je dala nadu da je sve moguće.”

Bikini sportistkinja

Kroz neumornu odlučnost da uspije, Jessica se oporavila od svih poteškoća. Dizanje utega ju je spasilo i bila je više motivisana nego ikada da napravi nešto od sebe. S 26 godina se počela spremati za prvo takmičenje za bikini sportistkinju.

2011. godine, ona je otišla na NPC San Francisco Championships, a njen naporan rad je sada bio izložen svima. Otišla je kući s trofejem.

Pro kartica

Jessica je pozvana da se takmiči na NPC Državnom Prvenstvu 2011. godine kako bi se borila za Pro karticu. Takmičila se protiv teške konkurencije, ali je uspjela kući odnijeti drugi trofej u svojoj karijeri. Ona je konačno ostvarila svoj san da postane profesionalna bikini sportistkinja.

Trening

Jessica nije promijenila način na koji je trenirala od samog početka. Ona se i dalje drži svog treninga koji se sastoji od vježbanja pet dana sedmično. Radi kardio treninge samo ako se priprema za fotografisanje ili predstave. 

Ishrana

Jessica jede šest manjih obroka dnevno. Ovo joj pomaže da održava brz metabolizam dok istovremeno hrani mišiće. Uglavnom konzumira dosta proteina i složenih ugljikohidrata.

Ko joj je najviše pomogao?

Fitness trenerica iz Californije svoju inspiraciju dobiva od svog oca, koji ju je ohrabrio da počne s treningom težine. Bez njega, ona kaže kako nikada ne bi uspjela kao bikini sportistkinja. Jessica uključuje i svoju majku na listu ljudi koji su utjecali na njenu karijeru.

“Moja majka je nevjerovatna. Ona ima toliko potencijala, ali je i ona imala poteškoće u svom životu. Žene kao što su moja mama i ja, želimo da druge žene znaju da postoji nada i za njih da ostvare sve svoje snove. Ja neću stati dok moja misija ne bude završena.”

Podijeli članak