Kako trenira profesinalna IFBB Bikini takmičarka?

Dosljednost u teretani i stroga dijeta donose joj trofeje i medalje

Jennifer Dorie je IFBB Bikini Pro iz Kanade. Kada je bila amaterska takmičarka, ona je naporno trenirala kako bi osvojila svoju Pro karticu. Čak i nakon ispunjavanja cilja, Jennifer ni na trenutak nije usporila.

Sada je odlučna da postigne još veći uspjeh, uključujući i Ms. Olympiu. Sa takvim načinom razmišljanja, ona inspiriše druge sportiste poput nje, ali i njene pratioce na društvenim mrežama.

Trening

Figura vrijedna IFBB Pro statusa nije bila lak podvig. Ali Jennifer priznaje kako je uživala u svakom koraku putovanja, uključujući i njene naporne treninge.

Kada je u teretani, Jennifer voli započeti s laganim vježbama i istezanjima, kako bi zagrijala mišiće za napornije vježbe.

Kada osjeti da je spremna za naporniji trening, Jennifer počne raditi vježbe kao što su čučnjevi i mrtvo dizanje. Sve ovo joj pomaže da radi trening snage dok istovremeno gradi mišiće. Kasnije tokom treninga, ona se fokusira na vježbe izolacije, kako bi tonirala i izolirala svoje mišiće.

Glute i noge

U treningu donjeg dijela tijela, Jennifer se fokusira na kontrakciju mišića. Ona kaže kako njenim nogama i gluteusu najbolje odgovara ova vrsta treninga. Jennifer voli kombinovati različite pokrete kako bi maksimizirala rezultate. Ako ima vremena, Jennifer završava trening nogu istezanjem. Ovo pomaže u poboljšanju protoka krvi i zaštiti od povreda.

Ishrana

Jennifer održava čistu ishranu, ali s vremena na vrijeme se nagradi za naporan rad. To se obično dešava u "vansezoni", kada ima slobodnog prostora da dodaje kalorije. Međutim, kada se počne pripremati za takmičenje, pravila se mijenjaju. Jennifer iz ishrane izbacuje svu brzu hranu i smanjuje unos kalorija. Na taj način ona postepeno gubi masnoću, zadržavajući mišićnu masu.

Njene nagrade

Jennifer je tokom svoje bodybuilding karijere osvojila brojne nagrade, a među njima najviše se izdvajaju:

2019 New York Pro Bikini 2. mjesto

2019 Pittsburgh Pro Bikini 3. mjesto

2019. Bikini International 4. mjesto

2019 Sheru Classic Columbia Pro Bikini 4. mjesto

2018 Olympia Bikini 10. mjesto

2018 Tampa Pro Bikini 2. mjesto

2018. Battle In The Desert Pro Bikini 4. mjesto

2018 Vancouver Pro Bikini 2. mjesto

2018 Toronto Pro Bikini 3. mjesto

Podijeli članak