Šest slavnih muškaraca koji bi se mogli takmičiti u MMA

Oni nisu sposobni samo u filmovima

Većina filmskih zvijezda ima barem jednu snimljenu scenu tuče u kojoj su demonstrirane zavide borilačke sposobnosti. Ipak, stvarnost je takva da samo mali broj slavnih zaista ima neko znanje u borilačkim vještinama.

Istovremeno postoje i oni koji odavno imaju sve preduslove da možda čak i naprave dobre karijere u MMA borbama, ali ih je ipak bolja zarada odvela u glumačke vode. U nastavku ćemo izdvojiti šest borilački zaista nadarenih i spremnih slavnih muškaraca.

The Rock

Još kao slavni kečer Dwayne Johnson je bio redovno treniran, pa je čak i razmatrao ulazak u oktagon i ozbiljne borbe. Prema njegovim izjavama bilo je to 2007. godine, ali život ga je jednostavno odveo drugim putem. Ipak, The Rock je više nego aktivan i svoje dane ne može zamisliti bez vježbanja u teretani.

Charlie Hunnam

Glumac kog je većina zapamtila po ulozi u ostvarenju "Sons Of Anarchy", Hunam je pravi akcioni as kom kaskaderi i zamjenski glumci za pojedine scene skoro i da nisu potrebni. U pozadini svega su godine treniranja brazilske jiu-jitse u kojoj je prošle godine zaradio plavi pojas. Nije mu stran ni boks, a od ranije je isticao svoju želju da jedno vrijeme provede na Tajlandu i Kini učeći Muay Thai i Wing Chun Kung Fu.

Jason Statham

"To je daleko moj najomiljeniji sport, jedina stvar koja zadržava moju pažnju", izjavio je svojevremeno Jason Statham upitan o sve popularnijem MMA. Što se tiče njega samog, tokom života je trenirao kikboks, judo, kung fu, a nosilac je i ljubičastog pojasa brazilske jiu-jitse kog je zaslužio pod mentorstvom Renza Gracija.

Guy Ritchie

Slavni režiser Guy Ritchie je poznat kao veliki fan mješovitih borilačkih vještina, a sam je počeo trenirati shotokan karate sa samo 7 godina. U judou je dosegao crni pojas, baš kao i u brazilskoj jiu jitsi čiji je najviše dostignuće dosegnuo 2015. godine.

Idris Elba

Idris Elba je kroz svoje filmske uloge, a posebno kroz TV serijal emisija dokazao da je veliki talenat za borilačke sportove. Prije tri godine je čak obustavio svoju filmsku karijeru kako bi ispunio svoj san i debitovao kako kickbokser. Sve je zabilježeno kamerama i snimljene su tri epizode dokumentarca, a Elba je na kraju protiv dosta iskusnijeg borca Lionela Gravesa izborio pobjedu tehničkim nokautom.

Ashton Kutcher

Uspješnom glumcu kog mnogi uopšte ne bi mogli zamisliti u žestokim ulogama u stvarnom životu kao što su borbe u oktagonu, borbe uopšte nisu strane jer je i sam proveo mnogo vremena trenirajući brazilsku jiu jitsu i to pod instruktorom Riganom Machadom koji je ostao impresioniran njegovim sposobnostima da je poručio kako bi se u slučaju organizovanja borbi ozbiljno kladio na njega. Kutcher je prethodno učio izraelsku vojnu vještinu krav magu.

Podijeli članak