Borila se s poremećajem u ishrani i uspjela izgraditi figuru iz snova

Inspirativna priča mlade fitness blogerice

Kenzie Forbes je počela svoje fitness putovanje 2016. godine, kada je shvatila da se bori sa poremećajem u ishrani. Nepotrebno je reći da se njena transformacija nije dogodila preko noći. Bilo je potrebno dosta znoja, žrtvovanja i suza kako bi Kenzie uspjela potpuno transformisati svoje tijelo.

Ona je sada inspiracija velikom broju obožavatelja na društvenim medijima, i pomaže drugim mladim ženama koje se bore s istim problemima koji su nju nekada mučili.

Trening

Za razliku od mnogih fitness modela, Kenzie se ne zadržava dugo u teretani. Njeni treninzi su brzi i intenzivni. Ona se trudi da radi vježbe kojim bi oblikovala fizičku strukturu koja je tonirana i vitka. Sa svojom fenomenalnom figurom, ona je dokazala da djevojke koje dižu tegove ne moraju izgledati "glomazno". Ona sugeriše kako se djevojke ne trebaju bojati toga da jedu puno i da dižu tegove, te da im strah od težine ne treba kontrolisati život.

Ishrana

Kenzie je morala napraviti drastične promjene u svojoj ishrani kako bi se izborila s anoreksijom. Najvažnije je bilo da poveća broj kalorija koje dnevno unosi. Priznaje kako joj je na početku bilo teško, jer nije navikla da jede mnogo hrane.

Malo po malo, njena ishrana se poboljšala, a samim tim i njeno tijelo. Ona se više nije plašila da jede namirnice bogate kalorijama. Ona danas uživa u svemu, od jaja, mesa, povrća, pa sve do povremenih pizza, hamburgera i slatkih poslastica.

Idoli i utjecaji

Iako je Kenzie imala podršku bliskih prijatelja i porodice, ona priznaje kako se uglavnom oslanjala na vlastitu mentalnu snagu kako bi prevazišla svoj poremećaj u ishrani. Ona nikada nije dopustila da njene mračne misli i prepreke budu jače od nje. Korak po korak uspjela je osjetiti i vidjeti zdravije tijelo, te stvoriti potpuno novi pogled na život.

Podijeli članak