Nakon operacije koju je jedva preživjela, fitness trenerica ponovo živi život punim plućima

Iz bolničkog kreveta do teretane

2011. godine, Soph Allen je bila podvrgnuta rutinskoj operaciji, međutim, došlo je do komplikacija koje su pogoršale njeno zdravlje. Sljedećih nekoliko mjeseci, Sophie je išla iz bolnice u bolnicu i borila se s brojnim komplikacijama.

Na kraju je odlučila da se okrene teretani, zdravoj ishrani i zdravom razmišljanju. Osim što se Soph potpuno oporavila, ona je uspjela izgraditi naprednu fitness karijeru.

Biografija

Sophie Allen je danas inspiracija mnogima, ali njen život nije uvijek bio idealna slika fitnessa. 2011. godine, Sophie je trebala imati rutinsku operaciju. Međutim, tokom operacije, hirurg je nenamjerno probio njeno crijevo, što je dovelo do komplikacija. Nedugo nakon što je puštena kući iz bolnice, Sophie je dobila infekciju.

"Infekcija je bila loša, i da nisam brzo otišla doktoru, ona bi zatvorila moje organe i vjerovatno bih umrla. Imala sam sreće što sam shvatila da nešto nije uredu na vrijeme. Sljedećih nekoliko mjeseci sam provela na intenzivnoj njezi i prolazila sam kroz brojne procedure. Nisam mogla hodati, tuširati se ili čak pravilno disati", rekla je Soph.

Transformacija

Prije operacije, Sophie je uživala u zabavama vikendom i konzumiranju nezdrave hrane. Međutim, nakon incidenta, njeno razmišljanje o zdravlju se potpuno promijenilo. Nakon višemjesečnog sporog i bolnog oporavka, ona je odlučila da popravi zdravlje vježbanjem i zdravom prehranom.

Fitness

Put do dobrog zdravlja za Sophie nije bio lak. Nakon operacije imala je problema s težinom. Odlučila je da pronađe fitness režim koji je ne bi iscrpio psihički i fizički. Tada se kod nje probudila strast za podizanjem težine.

Inspiracija mnogima

Njena strast za fitnessom nastavila je da raste kada je vidjela poboljšanja u ogledalu. Vremenom je uspjela svoju strast pretvoriti u karijeru. Nakon što je napravila profil na društvenim mrežama, Sophie je iskoristila svoje iskustvo da pomogne drugima da prevladaju vlastite prepreke u fitnessu. Malo po malo, stvorila je zajednicu obožavatelja, a sada je poštovana fitness trenerica i inspiracija.

Trening

Soph Allen trenira šest puta sedmično. Tri treninga su vježbe snage, a ostala tri kardio. Njeni treninzi se fokusiraju na noge, trbušne mišiće i ruke. Kada je kardio u pitanju, Soph voli kombinovati kardio s HIIT treningom niskog intenziteta. Nedjelja je za nju obično dan kada odmara, ali čak i tada ona voli otići u šetnju sa svojim psom ili na vožnju bicikla.

Omiljena vježba

Njen omiljeni trening su vježbe nogu. Ona obožava raditi burpee, skokove i čučnjeve. Soph kaže kako su ove vježbe izrazito teške, ali korisne. Važno je da odaberete pravu tehniku treninga, inače vas ove vježbe mogu dovesti do povreda.

Ishrana

Soph preferira šest manjih obroka dnevno, umjesto tri veća. Ovo ne samo da joj pomaže da održava metabolizam brzim, već joj i osigurava konstantno snabdijevanje energijom. Evo kako izgleda njen dnevni obrok:

Doručak: zobena kaša, bademovo mlijeko, puter od kikirikija, niskokalorični grčki jogurt i bobičasto voće

Užina: biskvitne kuglice od tijesta za kuhanje, brašno od badema, kikiriki puter, sirup i kakao

Ručak: pečeni losos s brokulama i tikvicama

Užina: borovnice

Užina poslije treninga: proteinski shake s bademovim mlijekom

Večera: piletina sa začinima, brokulama, šparogama i smeđom rižom, ili pečeno povrće s rižom i karfiolima

Važnost proteina

Na početku svog fitness putovanja, Soph nije obraćala pažnju na svoju dijetu. Međutim, kako je njeno znanje i iskustvo raslo, Soph je shvatila da nije imala dovoljno proteina u svojoj ishrani.

Odmah je odlučila da u svoju ishranu uključi više izvora proteina. Njeni rezultati su bili nevjerovatni. Prema njenim riječima: "Moja ishrana se sastoji od 30% ugljikohidrata, 35% masti i 35% proteina."

Mentalna snaga

Soph svoju motivaciju crpi iznutra. Kada trenira, ona ne vježba samo svoje mišiće, ona također jača svoju volju i mentalnu čvrstoću. Naravno, ponekad ni Soph nema motivaciju da ode u teretanu, ali ona se uvijek natjera da obavi trening. Ovakav pristup je ono što je čini uspješnom.

Promijenila je svoje prioritete

"Moji prioriteti su se promijenili. Nekada sam bila djevojka za zabave, alkohol i samosažaljenje. Sada je zdravlje moj prioritet. Ne izlazim kasno, rijetko pijem, planiram ishranu sedam dana unaprijed i aktivna sam u teretani". rekla je Soph.

Ona je sada fitness ikona koja inspiriše druge da slijede svoje snove.

Podijeli članak