LG daje licencu za korištenje naprednih tehnologija za frižidere kompaniji GE Appliances

Najširu ponudu LG frižidera možete pronaći u najbližem Techno Shopu

Kompanija LG Electronics (LG) licencira svoju patentiranu tehnologiju za pravljenje leda u vratima frižidera, pa će se tako ona koristiti u frižiderima koje prodaje kompanija GE Appliances koju je 2016. godine kupila kompanija Haier. Uslovi izdavanja licence nisu objavljeni.

Ugovor o licenci uslijedio je nakon višemjesečnih pregovora o tome da GE Appliances koristi patentirane tehnologije kompanije LG. Sporazum naglašava vrijednost LG-jevog portfolija patenata i lidersku poziciju kompanije u proizvodnji kućnih aparata s više od 400 patenata koji se odnose na tehnologiju pravljenja leda u vratima frižidera.

Patentirana tehnologija pravljenja leda u ledomatima u vratima frižidera kompanije LG omogućava tanak i elegantan dizajn profila frižidera, a na taj način se maksimizuje iskoristivost prostora unutar uređaja. Ova tehnologija zahtijeva manje prostora od uobičajenih frižidera s ledomatom, te se tako oslobađa više prostora za skladištenje hrane.

„Naša želja da korisnicima pružimo veću praktičnost i funkcionalnost nas podstiče da razvijamo inovativne tehnologije kao što su naše inovacije za pravljenje leda u vratima“, rekao je Song Dae-hjun (Song Dae-hyun), predsjednik kompanije LG Home Appliance & Air Solutions. „Istovremeno, kao što se vidi u ovom velikom ugovoru o licenciranju, LG se obavezuje da aktivno štiti svoje intelektualno vlasništvo“.

Podijeli članak