Trikovi koji će vas rashladiti tokom ljeta

Osvježite se i bez klime

Ljeto je zvanično počelo, a uz njega su došle i visoke temperature, koje su mnogim ljudima teško podnošljive. Neki mogu jednostavno uključiti klimu, ali nemaju svi tu opciju. 

Čak i ako imate klimu, ovo je odličan način da uštedite novac za struju i da budete malo pažljiviji prema okolišu. Evo nekoliko načina da se rashladite, čak i bez klime.

Istuširajte se hladnom vodom

Tuširanje ili kupanje hladnom vodom, osim što može biti izrazito korisno za zdravlje, odlična je metoda rashlađivanja tokom ljeta. Pokvasite i vašu kosu. Nije neophodno da je šamponirate i temeljito čistite, bitno je samo da tjeme vaše glave bude vlažno.

Koristite proizvode od mente

Ako se želite još više rashladiti tokom tuširanja, a uz to i mirisati odlično, uložite u proizvode s aromom mente. Možete nabaviti i piling za tijelo ili ulje od mente. Ovi proizvodi će ostaviti vaše tijelo glatkim i osvježenim.

Pijte puno vode

Niko ne voli sjediti na vrućini i znojiti se, a prvi korak koji će vam pomoći da spustite temperaturu tijela je hidratacija. Najefikasniji način da to postignete je uz pomoć vode i rashlađujućeg voća i povrća.

Koristite hladne tkanine

Mnogi ljudi vjeruju da stavljanje hladnih tkanina na zglobove može pomoći u rashlađivanju tijela. Nekim ljudima hladne obloge više odgovaraju na nogama, rukama ili čelu. Kada se tkanina zagrije, isperite je ledenom vodom i ponovo vratite u zamrzivač.

Rahladite vaše okruženje

Tokom ljeta jedite više namirnica koje možete spremati i bez prženja, kako ne biste ugrijali vašu kuću. Nemojte bespotrebno paliti svjetla. Elektronske uređaje poput računara i televizije isključite, kako ne biste dodatno zagrijali vaš prostor.

Podijeli članak