Najdraža hrana poznatih fudbalera

Omiljeno jelo Ibrahimovića, Salaha, Ronalda...

Profesionalni fudbaleri intenzivno treniraju kako bi usavršili svoje sposobnosti, međutim, osim ishrane, nogometaši dosta vremena moraju posvetiti i svojoj ishrani. Oni moraju unositi ugljikohidrate i proteine kako bi imali dovoljno energije i održavali rast mišića.

Ali čak i profesionalni fudbaleri uživaju u jelima koja nisu uvijek zdrava i korisna za njih. Body.ba vam donosi omiljene obroke nekih od najpoznatijih fudbalera današnjice.

Paul Pogba

Pogba najviše voli tjesteninu, što je odličan izbor koji je bogat ugljikohidratima. "Mogu spremiti jednostavna jela poput tjestenine s piletinom ili tjestenine s ribom", otkrio je Pogba za intervju s Daily Mailom još 2014. godine.

Cristiano Ronaldo

Igrač Juventusa najviše uživa u tradicionalnom portugalskom jelu spremljenom od bakalara, kajgane i prženog krompira.

David Beckham

Bivši engleski fudbaler najviše uživa u tradicionalnom jelu iz Londona - pita i kaša s prilogom od jegulje. Dok boravi na drugim mjestima, kao na primjer u Parizu, nigdje ne može pronaći ovaj specijalitet pa hotel posebno za njega priprema ovo jelo.

Sergio Ramos

Fudbalska zvijezda najviše uživa u piletini u sosu koju priprema njegova majka.

Romelu Lukaku

Belgijanski napadač Romelu Lukaku priznaje kako je brza hrana njegova najveća slabost, te kao svoja omiljena jela izdvaja hamburger i pizzu.

Mesut Özil

Njemački fudbaler se nikada ne prejeda prije utakmice. Njegovo omiljeno jelo je tradicionalni turski specijalitet menemen. Jelo se sastoji od jaja, zelenih paprika, paradajza i začina. Osim toga, Özil uživa i u Ben & Jerry's sladoledu.

Lionel Messi

Zvijezda Barcelone najviše uživa u domaćoj kuhinji koju mu priprema njegova majka. Ona kaže kako je njegovo omiljeno jelo Milanesa Napolitana, jelo spremljeno od odreska, paradajza, luka i sira.

Zlatan Ibrahimović

Ibrahimović najviše voli jesti tjesteninu i falukorv - švedska kobasica od više vrsta mesa sa krompirom, lukom i začinima.

Gerard Pique

Defenzivac Barcelone najviše uživa u talijanskoj kuhinji. Zanimljivo je i to da Pique nakon utakmice najčešće traži da mu se pripremi sendvič od Nutelle.

Mohamed Salah

Najpoznatiji egipatski fudbaler priznaje kako najviše uživa u tradicionalnom egipatskom specijalitetu kushariju. Jelo se sastoji od tjestenine i leće, a začinjeno je paradajzom, graškom i lukom.

Podijeli članak