Preokret u najavi: Big Ramy će po svemu sudeći nastupiti na Mr. Olympiji!

Jedan od najboljih na svijetu

Povreda ramena koju je zaradio prije par mjeseci, Big Ramyja je onemogućila da se pripremi i nastupi na nekom od kvalifikacionih takmičenja za Mr. Olympiju. Međutim, sve su prilike da će se dogoditi veliki preokret.

Nakon što je faktički bio otpisan i uvršten na listu velikana koji se ove godine neće takmičiti za najveći trofej u svijetu bodybuildinga, Mamdouh Elssbiay poznatiji kao Big Ramy, sanirao je povredu i žestoko nastavio sa pripremama.

Budući da se radi o jednom od najboljih bodybuildera današnjice, koji je bio viceprvak svijeta pretprošle godine i bez kog već dugi niz godina ni sama Mr. Olympia ne bi bila toliko interesantna, Big Ramy može očekivati i to da dobije specijalnu pozivnicu organizatora za nastup.

Maestralni Egipćanin upravo u to i ulaže svoje nade, što je i javno istakao, poručivši da će biti u Las Vegasu za pet sedmica bez obzira na to hoće li nastupiti ili ne.

"Jesam li se vratio? Vidimo se u Vegasu za 5 sedmica. Takmičio sam se na Mr. Olympiji posljednjih 6 godina, tako da sam u treningu i na dijeti otkad sam riješio povredu ramena, kako bih mogao biti spreman ako budem pozvan. Govorimo o najvećem šou na planeti, tako da iako budem ili ne, vidimo se u Las Vegasu (12.-15. septembra) da napravimo neke fotografije i popričamo sa svima", poručio je Big Ramy usput pozvavši fanove da nabave svoje ulaznice za ovaj šou.

Uz navedenu izjavu i sama fotografija trenutne forme privukla je veliku pažnju, jer jasno ukazuje na to da je Big Ramy na dobrom putu da ovoga puta predstavi vjerovatno i najbolju formu ikada, tako da sada sve ovisi o volji organizatora prilično desetkovanog takmičenja na kom ionako neće nastupiti neka od najvećih imena svjetskog bodybuildinga.

Podijeli članak