Candice Swanepoel: Tajne savršene linije Victoria Secret anđela

Ishrana i trening poznate manekenke

Candice Swanepoel, jedna od najpoznatijih manekenki današnjice, otkrila je kako nije jednostavno biti Victoria Secret anđeo, te da ovaj posao zahtijeva mnogo odricanja i truda. Ona je svoju figuru uspjela izgraditi rigoroznim režimom ishrane, vježbanja i fitnessa.

Bez obzira na to da li je u periodu priprema za VS, Swanepoel se uvijek trudi da održava zavidnu figuru, čak i nakon dvije trudnoće. U nastavku pogledajte upravo na koji način se ova poznata manekenka sprema za šetnju na najpoznatijim modnim događajima.

Ishrana

Iako ishrana modela ponekad uključuje izgladnjivanje i nezdrave navike, Candice se pobrinula da prati zdravu dijetu kako bi se spremila za pistu. Swanepoel dosta pažnje posvećuje doručku te ga smatra najvažnijim obrokom u danu. Njen izbor doručka ovisi o njenom raspoloženju, te favorizira zdrave smoothie kako bi se razbudila. Ponekad su njen jutarnji izbor obroka jaja i sir na žaru.

Ravnoteža u ishrani

Candice se trudi da njeni obroci tokom dana ne budu ogromni. U razgovoru za InStyle, Candice je rekla: "Za mene je to stvar ravnoteže. Jedan obrok dana će biti lakši od drugih. Vjerovatno ću za vrijeme ručka pojesti nešto teže kako bi moje tijelo imalo vremena da ga sagorijeva."

Brz metabolizam

Iako naporno radi na izgradnji figure, Swanepoel priznaje kako je brzi metabolizam uglavnom zaslužan za njen izgled. Za The Cut je rekla: "Imala sam sreću - rođena sam s prilično brzim metabolizmom. Sva tijela su različita, a ja najbolje znam kako moje funkcioniše."

Trening

Justin Gelband- njen personalni trener, rekao je kako neprestano kombinuje različite treninge. On za nju smišlja treninge koji se fokusiraju na različite dijelove tijela.

Boks

Jedna od njenih omiljenih vježbi koje radi sa Gelbandom, iznenađujuće, je boks. Candice nije jedina koja uživa u boksu. Još jedna poznata VS ikona, Gigi Hadid, se kune u ovaj sport. Boks joj pomaže da se fokusira na skoro sve dijelove tijela, te je odličan kardio trening.

Večernji trening

Kao jedina manekenka koja je hodala pistom Victoria's Secret dok je bila trudna, Swanepoel je rekla kako je tada pokušala u svoju rutinu uklopiti što više vrsta treninga. Za The Cut je rekla kako je joga za nju vrsta terapije, kao i pilates.

Osim toga, ove vježbe najčešće radi prije spavanja, dok su vježbe snage njen omiljeni dnevni trening.

Podijeli članak