Top 10 najljepših sportistkinja svih vremena

One će sigurno ostati upamćene u historiji sporta

Iako je sport možda više rezervisan za mušku populaciju, ove djevojke su sigurno ostavile upečatljiv dojam kada je riječ o sportu. One ne samo da su vrhunski sportisti, već i mame uzdahe mnogih muškaraca koji vole sport i lijepe žene.

U nastavku slijedi top 10 najljepših sportistkinja svih vremena:

10. Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki je danska profesionalna teniserka poljskog porijekla. Trenutno je broj 2 na WTA listi, a ranije je bila i broj 1.  Prva je Skandinavka koja je uspjela doći do najbolje plasirane teniserke. U karijeri je osvojila 28 titula, od kojih je najvrednija ona na Australian Openu 2018. Rođena je 11. jula 1990. godine u Poljskoj.

9. Anastasia Luppova

Anastasia je ruska igračica bilijara. Dvostruka je prvakinja u ruskoj piramidi i prvakinja Moskve u dinamičkoj piramidi. Luppova je također pobijedila na natjecanju za Miss bilijara 2009. godine. Danas je trener bilijara. Rođena je 26. juna 1985. godine.

8. Michelle Wie

Michelle Wie rođena je u Honoluluu na Havajima. Ona je američki profesionalni golfer koji igra na LPGA turneji. S 10 godina postala je najmlađa igračica koja se kvalificirala na amatersko prvenstvo USGA. Jedino je dijete roditelja izbjeglica iz Južne Koreje koji su došli na Havaje 1980.-ih godina.

7. Becky Hammon

Rebecca Lynn Becky Hammon je penzionisana profesionalna košarkašica. Trenutno je pomoćni trener za San Antonio Spurse iz Nacionalne košarkaške asocijacije (NBA). Rođena je i odrasla u Americi, ali je preuzela rusko državljanstvo te je Rusiju više puta predstavljala na olimpijskim igrama.

6. Anna Rawson

Anna je australska profesionalna golferica i manekenka. Rođena je 5. avgusta 1985. godine u Australiji. Svoju karijeru je počela graditi kao profesionalna manekenka, ali se 1999. godine počela baviti golfom. Bila je vodeća kvalifikatorica za amatersko prvenstvo Australije 1999. i 2000. godine i bila je članica Australske nacionalne ekipe 1999. godine.

5. Ana Ivanović

Srbijanska teniserka se nalazi na 5. mjestu najljepših sportistkinja svijeta. Ana Ivanović je bivša profesionalna srbijanska teniserka i bivši broj 1 na WTA-listi. Rođena je 6. novembra 1987. u Beogradu, tadašnjoj SFRJ. Najveći njen uspjeh u karijeri jest pobjeda na Roland Garrosu 2008. Šira javnost prvi je put čula za nju kad je došla do juniorskog finala Wimbledona 2004.

4. Alicia Sacramone

Rođena je 3. decembra 1987. u Bostonu, Massachusetts. Alicia Sacramone je penzionisana američka gimnastičarka. Prvo se počela baviti plesom sa 5 godina, ali 3 godine kasnije otkrila je da je njena prava ljubav gimnastika. Počela se natjecati na elitnim takmičenjima 2002., a pridružila se američkoj reprezentaciji 2003. Smatra se najljepšom gimnastičarkom, ali i jednom od najljepših sportistkinja svijeta.

3. Alex Morgan

Američka nogometašica i olimpijska prvakinja zauzela je treće mjesto u kategoriji najljepših žena u sportu. Rođena je 2. jula 1989. u Diamond Baru u Kaliforniji. Napadačica je nacionalnog ženskog kluba nogometne lige Portland Thorns FC i američkog nacionalnog tima.

2. Alana Blanchard

Rođena je 5. marta 1990. u Kauai na Havajima. Alana je profesionalna surferica i povremeno se bavi modelingom. Trenutno ima vlastiti TV show, Surfer Girl, koji prati njen svakodnevni život u Kauai. Ona se također bavi dizajniranjem profesionalnih kupaćih kostima za surfere.

1. Brittney Palmer

Ona je, naime, najpoznatija djevojka u historiji UFC-a. Proglašena je najzgodnijom ženom MMA sporta svih vremena. Brittney Palmer ostvarena je umjetnica, manekenka, voditeljica i plesačica. Rođena je 24. juna 1987. u San Diegu u Kaliforniji. Prije nego što se profesionalno počela baviti MMA sportom, bila je jako popularna plesačica.

Podijeli članak