Atraktivna glumica mrzi stroge dijete, a opet uspijeva održati fenomenalnu figuru

Jennifer Lawrence previše voli hranu da bi je se odrekla

Iako se Jennifer Lawrence jednom prilikom našalila da je "pretila"  prema holivudskim standardima, 28-godišnjakinja se može pohvaliti zdravom, toniranom i zavidnom figurom za koju bi većina nas potrošila previše novca i vremena kako bismo je ostvarili.

Srećom, pristup dobitnice Oscara dijeti i vježbanju relativno je realan i osvježavajuće ostvariv.  Zapravo, Lawrence je poznata po svojim anti-vježbanje i anti-dijeta stavovima, ali ona je priznala da će se to promijeniti ako je u pitanju neka filmska uloga. Ovako izgledaju njena ishrana i treninzi:

Vježbanje i fitness

Lawrencin plan vježbanja izgrađen je oko filmskih uloga za koje se sprema. Slično poput Margot Robbie, ako uloga zahtijeva određeni izgled, Lawrence će povećati vrijeme koje provodi u teretani. Ipak, zvijezda se dosljedno oslanja na vježbanje kao način uravnoteženja njezine manje stroge ishrane.

"Ne volim kad ljudi kažu:" Ja ovo radim ili jedem ", rekla je za Vogue US. "Jer jedem sve. Nisam previše stroga sa svojom ishranom: Ako želim komad pizze, pojedem komad pizze. Ali vježbam više nego inače jer imam određeni način na koji želim izgledati, i način na koji se želim uklopiti u svoju odjeću."

Pripreme za uloge

Tokom snimanja filmova X-Men, Lawrence se udružila s trenerom Daltonom Wongom, koji je bio zaslužan za temeljni pregled njezine ishrane i vježbanja. "Dalton Wong je promijenio moje tijelo zbog tog filma, ali dao mi je vještinu da promijenim svoj život. Nikad nisam mogla živjeti od dijeta. Dalton me naučio kako jesti, kretati se i živjeti ukusnim, ali zdravim životom. Za to ću mu uvijek biti zahvalna. "

Plan vježbanja

Wong je u svojoj knjizi rekao da je Lawrencin plan vježbanja zasnovan na jutarnjim trčanjima kako bi se njeno tijelo pomicalo, te na kratkim, redovnim treninzima visokog intenziteta, koristeći tjelesnu težinu kako bi se izbjeglo korištenje opreme.

Balet

Za svoj film iz 2018. "Red Sparrow", Lawrence je imala više golišavih scena i obilje scena u kojima pleše. Glumica se za ovaj film pripremala trenirajući balet tri mjeseca.

"Radila sam s Jen šest dana u sedmici, tri sata dnevno tokom tri mjeseca, kao i cross treninge u obliku pilatesa, ili toniranje i trening s utezima", rekla je njena trenerica.

Dijeta

Jennifer je otvorena kada je njena averzija prema restriktivnim dijetama u pitanju. Glumica nikada ne prati stroge dijete, te voli način na koji izgleda. Ipak, kaže kako je za ulogu u filmu "Red Sparrow" prvi put zaista morala pratiti određeni režim ishrane. Ovo je bio prvi put da se osjetila gladno i disciplinirano za film. Wong je rekao da Lawrence voli držati zdrave grickalice pri ruci dok su na setu. "U Jenniferinoj prikolici uvijek bismo imali puno grčkog jogurta, malo tamne čokolade, hummus i povrće", rekao je Wong.

Podijeli članak