Neodoljiva Kolumbijka godinama dominira muzičkom scenom

Shakira je mnoge ostavila bez teksta nakon nastupa na Super Bowlu

Svi znaju za nju, a mnoge žene joj se dive zbog nevjerovatne energije kojom zrači i seksipila po kojem je poznata. Shakira je nedavno nastupala na poluvremenu Super Bowla s JLo, a danima se na društvenim mrežama priča samo o ovom nastupu.

Nakon nevjerovatnog performansa, na kojem su dvije pjevačice zapalile scenu, mnogi su se pitali kako im to uspijeva. Shakira ima 43 godine, a i dalje izgleda nevjerovatno. Ipak, iza ovako nevjerovatne figure krije se naporan trud i zalaganje.

Shakira vježba šest dana u sedmici

Shakirina personalna trenerica i dobra prijateljica Anna Kaiser otkrila je više o pjevačičinoj rutini fitnessa uoči njenog performansa. "Svaki je dan drugačiji, jer želim biti sigurna da je pripremam ne samo za Super Bowl, već i za svaki dan", rekla je za E! Vijesti. Njezin trening se mijenja ovisno o nastupu za koji se priprema.

Intenzivni treninzi

Ostalim danima, kada ima vremena, Shakira radi intenzivnije vježbe koje je posebno osmislila Kaiser za njen fitness studio. Od sportskog kondicioniranja, plesnih intervala do HIIT treninga, u Shakirinoj rutini nema granica. Njena trenerica smatra kako je važno mijenjati rutinu treninga i za tijelo, ali i za vaš um. Ovako vam neće biti dosadno da vježbate, te vaši treninzi neće postati monotoni.

Ujutro uvijek drži telefon isključen

Ovo je svakodnevna praksa koju joj je preporučila njena trenerica. Shakira kaže kako ne uključuje telefon dok ne završi s vježbanjem i provođenjem vremena s djecom. Ova vrsta digitalnog detoksa može biti odlična za vaše mentalno zdravlje.

Tokom dana jede manje, svježe i zdrave obroke

Shakira svoj metabolizam održava brzim tako što tokom dana gricka manje obroke. Osim toga, ona pokušava potpuno ukloniti šećer i mliječne masti iz svoje ishrane prije važnih nastupa.

Podijeli članak