Od mršavih klinaca do Apolona na fudbalskim terenima: Ovi momci su napravili čudesne transformacije

Njihovo tijelo je njihov simbol

Profesionalni sportisti su u prethodnih 20-ak godina dostigli istinski vrhunac kada je u pitanju tjelesna struktura. Mnogi preparati su uz znatno povećanje rada u teretani doveli do toga da na fudbalskim terenima vidimo istinske Apolone, a koji su samo u nekoliko godina prošli put od mršavaca do mišićavih zvijeri.

Cristiano Ronaldo

Pet puta najbolji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo često je od trenera nazivan mršavcem. Kao takav je došao u Manchester United, ali iz godine u godinu je njegova tjelesna transformacija dostigla vrhunac.

"Na prvom mjestu mi je uvijek bilo moje tijelo. Znao sam da teškim i napornim radom u teretani mogu dosta napredovati", rekao je Ronaldo jednom prilikom.

Njegov sistem rada doveo je do toga da CR ima fizičke predispozicije 23-godišnjaka.

Marcus Rashford

Kada se Rashford pojavio na sceni 2017. godine bio je mršavac koji se morao nositi sa istinskim zvijerima u Premier ligi. Činjenica da mu je Cristiano Ronaldo uzor dovela je do toga da se Rashford posveti žestokim treninzima i on je sada zaista istinska zvijer.

Robert Lewandowski

Dugo godina je poljski fudbaler Robert Lewandowski bio obični mršavac. Ipak, uz pomoć supruge Anne koja je nutricionista, te uz žestok ritam teninga došao je do impresivnog zgleda.

"Izbacio sam slatkiše, pa mlijeko. Kravlje i sojino mlijeko nije dobro za mene. Bademovo i rižino mlijeko je OK. Ne pijem alkohol, samo ponekad vino".

Adama Traore

Španski fudbaler Adama Traore pravi je primjer zaista nevjerovatne transformacije. Do prije nekoliko godina Adama je bio mršavac kojeg bi jači vjetar otpuhao, ali je zatim ušao u teretanu i napravio je čudo.

Međutim, on ne diže teogove. U teretani radi sve osim dizanja tegova i tvrdi da je kroz obične vježbe i genetiku došao do nevjerovatno figure.

Adebayo Akinfenwa

Nadimak 'zvijer' ne dobijate bezveze. Akinfenwa je mnogo popularniji zbog svog izgleda nego zbog fudbalskih kvaliteta, a na njegovom meniju je često piletina, te zatim odlazak u teretanu. Također, unosi dosta ugljenhidrata većinom kroz rižu i krompir.

Hulk

Brazilski fudbaler Hulk ne nosi uzalud ovakav nadimak. I sa 33 godine nekadašnji reprezentativac Brazila izgleda nestvarno, a to je privuklo i njegovu nećakinju koja se ludo zaljubila u njega. I on je kao i svi prošao dosta toga kako bi izgradio sjajno tijelo i sada važi za jednog od najbolje građenih fudbalera.

George Elokobi

Za ovog fudbalera rijetki su čuli. Nekada je važio za zvijezdu Wolverhamptona, a pažnju je privlačio svojim izgledom. Nije previše visok (175cm), ali njegovo tijelo je nakon žestokih treninga postalo nešto o čemu svi pričaju.

Sergio Ramos

Sergio Ramos je definitivno istinski primjer fudbalera koji je u nekoliko godina napravio čudo od tijela. Kao mršavac je stigao u Real Madrid, a danas se za njim okreću svi.

"Pored žestokih treninga bitno mi je da imam zdrav doručak. Koristim proteinski hljeb, pureća prsa često jedem ili kuhano jaje. Također, pojedem voćku i zatim idem na trening".

Podijeli članak