Zanosna Jen vas može naučiti dosta toga o pravilnoj ishrani

Počnite jesti zdravije uz njene savjete

Jen Heward je poznata fitness ikona koja je stekla popularnost zahvaljujući svojim programima treninga i vodičima u ishrani. Ova inspirativna djevojka je svoje fitness putovanje započela sa 16 godina.

Međutim, tek kada je napunila 21. godinu, počela je ozbiljnije gledati svoje treninge i ishranu. Prije toga, ona je uživala u nezdravoj hrani i alkoholu, a pored svega toga ona nije znala pravilno vježbati. Ovo je rezultiralo niskim samopouzdanjem, te je Jen nakon nekog vremena shvatila da je vrijeme za promjenu.

Postignuća

  • Bikini sportistkinja
  • Fitness model
  • Senzacija na društvenim mrežama
  • Ikona fitnessa

Biografija

Jen je počela sa svojim fitness putovanjem još sa 16 godina, međutim, njeno znanje o fitnessu je bilo slabo, te ona nije znala kako pravilno vježbati. Ona je u tom periodu pravila greške pri vježbanju zbog čega nije vidjela nikakve rezultate i napredak. Vremenom se njeno znanje poboljšavalo, te je Jen sve više istraživala u pravilnom treningu i ishrani. Trud i zalaganje su se isplatili, te je Jen napokon počela uviđati transformaciju svog tijela.

Postavljanje novih ciljeva

Jen je nakon istraživanja i truda stekla figuru koju je oduvijek željela, te je odlučila da prihvati još veći izazov. Naime, ova fitness ikona je odlučila da se okuša u bikini takmičenjima. U proljeće 2013, Jen se prijavila na svoje prvo natjecanje u bikinijima. Nije imala očekivanja od prvog showa, cilj joj je bio samo pripremiti se za natjecanje i uživati u vremenu provedenom na pozornici.

Jen danas

Jen je nakon svog prvog takmičenja odlučila da želi pomoći i drugima da porade na svojoj ishrani. Ona je svoje znanje iskoristila da i drugima pomogne da se pravilno hrane i da pravilno vježbaju. Njen fitness put je ogroman dio njenog života, a njena najveća inspiracija su upravo sljedbenici koji od nje traže savjete. Njihov uspjeh je najviše motiviše da nastavi s trudom.

Trening

Jen svakih nekoliko sedmica mijenja svoj trening, ali uvijek se drži nekoliko općih principa. Za nju to uključuje odlaske u teretanu šest puta sedmično bez obzira na sve, čak i kad nema puno vremena. Osim toga, ona najviše uživa u treningu viskog intenziteta uz korištenje umjerenih do teških utega.

Ishrana

Jen je zagovornica zdrave i uravnotežene ishrane. Ona je shvatila da njeno tijelo najbolje reaguje na ovakvu fleksibilnu ishranu. Ona jede šta voli, ali se drži svog svakodnevnog unosa makronaredbi. Osim toga, Jen broji kalorije, te se trudi da ne prekorači ograničenje koje je postavila.

Podijeli članak