Lauren se izborila s teškim životnim situacijama i danas je jača nego ikad prije

Transformacija koja ostavlja bez teksta

Laurenin život je oduvijek bio pun izazova. Ona je uspjela nadjačati sve prepreke na putu, te je od sebe napravila ikonu fitnessa. Upravo zato Lauren može biti jedan od najboljih primjera odlučnosti i vjere u sebe.

Lauren Drain je danas profesionalna bikini sportistkinja i senzacija na internetu, te je stekla mase sljedbenika koji je neprestano motivišu da nastavi raditi na sebi i usavršavati svoje tijelo. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Bikini takmičarka
  • Fitness model
  • Online senzacija
  • Fitness trenerica

Biografija

Lauren je rođena 1985. godine, odrasla je u sjedištu okruga Hillsborough Country, Tampa, i oduvijek je voljela sportove. Tokom srednje škole bila je igračica bejzbola i softball-a, ali nikada nije razmišljala o tome da postane bikini sportašica. Ona je živjela normalnim životom dok njen otac nije napustio dom i otišao da studira na Sveučilištu Kansas. Nakon tog događaja, stvari su se drastično promijenile.

Dešavanja koja su joj promijenila život

Njen otac se vratio kući, ali to nije bio isti čovjek. On je provodio vrijeme u kultu, te je shvatio da želi i sam biti član. Zajedno sa ostatkom porodice, Lauren se preselila i 7 godina života je provela živeći pod njihovom strogim pravilima.

Težak period u životu

Lauren je postala nezadovoljna svojim životom nakon što je shvatila da se stavovi kulta ne slažu s njenim uvjerenjima. S 20 godina počela je ispitivati roditelje i ostale članove o svom otkriću. Međutim, članovi nisu njezinu pobunu shvatili olako. Na kraju je ona izbačena zbog nepoštivanja pravila. Njena porodica je se odrekla, a oba roditelja su odbijala da razgovaraju s njom. Ovo je bio najmračniji period njenog života.

U fitnessu je pronašla spas

Ona je odlučila da se neće više žaliti, te je stvar uzela u svoje ruke. Prije svega, školovala se da postane medicinska sestra, te je kasnije danonoćno radila da bi preživjela. Osim toga, odlučila je i da počne vježbati u teretani. Kada je vidjela kako fenomenalno njeno tijelo izgleda, ona se potpuno posvetila fitnessu i zdravoj ishrani. Vremenom je uspjela izgraditi i karijeru u svijetu fitnessa, te je danas ovo njen stil života.

Trening

Lauren trenira četiri dana sedmično kako bi održavala svoju vitku figuru. Ona radi i kardio trening, ali i trening snage. Prije bikini takmičenja više se fokusira na kardio kako bi sagorjela dodatne masti i još više istakla svoju fenomenalnu figuru. Inače uživa u treningu s utezima, te vjeruje da je ovo ključ za postizanje oblikovane figure i naglašavanja mišića.

Ishrana

Ona jede 4-5 obroka dnevno kako bi održavala brz metabolizam. Ovo uključuje puno nemasnih proteina, zdravih masti i povrća. Unosi i ugljikohidrate, ali izbjegava prerađene izvore jer joj oni iscrpljuju energiju. Ipak, s vremena na vrijeme se nagradi sladoledom ako baš žudi za njim.

Podijeli članak