Idealan spoj ljepote i pameti: Fatalna crnka sebi ne dozvoljava da uspori

Uvijek nadograđuje sebe

Catia Isabel je WBFF Pro Fitness Diva i veterinarski hirurg. Rođena je i odrasla u Bragi, portugalskom gradu poznatom po bogatoj arhitekturi i historiji. Upravo u ovom gradu Catia je učinila prve korake u svijetu fitnesa ulaskom u teretanu.

2011. godine, nakon godina rada na svojoj tjelesnoj građi, Catia je donijela veliku odluku - preselila se u Brazil, zemlju u kojoj je fitness industrija cvjetala. U nadi da će tamo stvoriti karijeru, Catia je iz dana u dan vrijedno radila u teretani. Pored toga, tokom noći je učila da bi stekla zvanje veterinara.

Na kraju je Catia diplomirala na Veterinarskom fakultetu. Ovo joj je dalo više slobodnog vremena za fitness, te je ona počela objavljivati slike svog isklesanog tijela na internetu, u nadi da će izgraditi publiku na društvenim mrežama. Upravo to se i dogodilo.

Postignuća

  • Fitness WBFF Pro Diva
  • Veterinarski hirurg
  • Bikini model i takmičarka
  • Fitness ikona

Trening

Catia Isabel svoje treninge temelji na „kontrolisanim potezima, većoj težini i manje ponavljanja“. Ovaj pristup omogućio joj je izgradnju kvalitetnih mišića, a tjelesnu masnoću održava niskom. Catia trenira u teretani 4 dana u sedmici, posvećujući 2 dana kardio treningu i 1 dan za ukupan odmor.

Definicija trbuha

Kako bi isklesala svoje sjajne trbušnjake, Catia voli kombiniovati razne vježbe koje pogađaju sve dijelove njenog corea. To uključuje plankove, podizanje nogu i različite varijacije trbušnjaka. Ona svoje ab treninge uvije završava s plankom, te na kraju uradi 3 serije od po 30 sekundi. Ovo joj daje osjećaj iscrpljenosti nakon treninga koji joj daje doznanja da je obavila sve kako treba.

Ishrana

Isabel se trudi da svakodnevno pije puno vode. Ovo je ustvari osnova njene ishrane. Osim toga, Catia priznaje kako uvijek smanjuje unos kalorija prije takmičenja. Ovo joj pomaže da naglasi mišiće i dobije isklesanu figuru koja joj donosi medalje.

Makronutrijenti

Čak i kada se ne takmiči, Catia voli smanjiti ugljikohidrate, a proteine i masti održava visokim. Budući da se masti i proteini polako oslobađaju u tijelu, Catia ostaje sita dugo nakon obroka. Kao rezultat toga, ona rijetko osjeća žudnju za nezdravom hranom.

Podijeli članak