Ruskinja koja oduzima dah: Diana je jedna od najpoznatijih bikini takmičarki

Inspirativna fitness ikona

Diana Volkova je ruska fitness ikona koja je poznata po učešću na brojnim bikini takmičenjima. Diana je zapravo jedna od najpopularnijih bikini takmičarki.

Iako danas ona uživa u uspješnoj fitness karijeri, put do ostvarivanja iste nije bio ni malo jednostavan. Kada se tek počela takmičiti, Diana nije imala nikakvog uspjeha na takmičarskoj sceni. Tek nakon nekoliko godina njen trud se isplatio, te je ona počela donositi trofeje i nagrade kući.

Postignuća

  • Fitness Model
  • Fitness-bikini takmičarka
  • Ikona društvenih medija

Trening

Diana kaže da joj je, kad je prvi put započela trening s utezima, bilo teško da doda težinu svojoj rutini vježbanja. Kao rezultat toga, trebalo joj je nekoliko godina pokušaja i pogrešaka da bi postigla bilo kakav ozbiljan napredak. Najvažnija promjena koju je napravila na treningu bila je izbacivanje većine kardio treninga. Umjesto toga, zamijenila ga je treningom s utezima. Diana kaže da je previše vremena provodila radeći kardio, a to je glavni razlog zašto nije mogla izgraditi mišiće.

Intenzivno vježbanje

Iako puno vježba tokom treninga, Diana se i dalje trudi da ih završi u relativno kratkom roku. Ona vjeruje da dugotrajni treninzi mogu štetiti njenim mišićima. Zbog toga, ona se trudi da obavlja kratke, ali intenzivne treninge.

Ishrana

Diana u svojoj ishrani unosi puno ribe, posebno lososa. Jedan od razloga za toliku ljubav prema ribi je upravo sadržaj proteina u ovoj namirnici. Osim toga, riba je niskokalorična, te sadrži zdrave omega-3 masne kiseline. One joj pomažu da ojača mozak, kardiovaskularni sistem, zglobove i upale.

Suplementi

Iako se trudi da sve hranjive sastojke unese zdravom i uravnoteženom ishranom, Diana priznaje kako joj dodaci s vremena na vrijeme mogu biti korisni. Ona koristi cink, glutamin, magnezijum, vitamin D3 i vitamin K2.

Podijeli članak