Zanosna Karina ponosno pokazuje oblikovanu stražnjicu

Vježbama je izgradila idealnu figuru

Karina Elle Lisenbee je kondicijska manekenka, trenerica i bivša navijačica s Floride u SAD-u. Popularni magazin proglasio ju je najtraženijim fitness modelom 2014. godine.

Budući da je većinu svog života bila natjecateljska navijačica i trkačica na trkama, Karinina tranzicija u kondiciju dogodila se prirodno. Tokom fakulteta radila je kao grupni instruktor fitnessa. Od tada je njezina ljubav prema fizičkim vježbama samo jačala kako je vrijeme prolazilo. Ubrzo nakon što je završila fakultet, Karina je sve svoje slobodno vrijeme posvetila fitnessu.

Postignuća

  • Personalna trenerica
  • Pobjednica Svjetskog fitness saveza u bikini šampionatu
  • Fitness ikona
  • Online senzacija
  • Model

Biografija

Karina Elle Lisenbee rođena je 1991. Odrasla je na Floridi u SAD-u. Zajedno sa sestrom i starijim bratom koji su također bili zaljubljenici u fitness. Karina se počela baviti atletikom nakon što ju je inspirisao njen brat. Ovo je započelo u dobi od 14 godina kada je upisala srednju školu i pridružila se atletskoj grupi. Tokom 4 godine koje je provela u srednjoj školi, Karina se natjecala u raznim disciplinama, poput navijanja. Ove aktivnosti su joj omogućile da izgradi temelje za fitness način života u koji će se kasnije uključiti.

Fitness instruktorica

Nakon završetka srednje škole, Karina je pohađala Univerzitet na Floridi. Navijačke i trkače terene ubrzo je zamijenio posao honorarnog instruktora grupne kondicije. Karini se posao toliko svidio da je shvatila da je fitness nešto čime se želi baviti do kraja života. Tada je ona počela redovno ići u teretanu, te je žrtvovala slobodno vrijeme kako bi izgledala i osjećala se bolje.

Trud se isplatio

Nakon mjeseci napornog rada, Karina je izgradila fenomenalno tijelo. Odlučila je da se okuša u bikini takmičenjima, te je sve više počela uživati u takmičarskom stilu života. Ona je odnijela pobjedu na brojnim natjecanjima, te je na Svjetskom prvenstvu u bikini fitnessu osvojila prvo mjesto.

Trening

Karina radije koristi teške utege tokom treninga, te tako ona potpuno angažuje sva svoja mišićna vlakna i maksimizira njihov rast. Ona vjeruje da je ženama zbog niže razine testosterona teže izgraditi mišiće kao muškarci. Njeni mišići uz pomoć ovog treninga postaju jaki i lijepo zategnuti.

Ishrana

Iako većinu vremena uživa u zdravoj hrani, Karina priznaje kako ponekad žudi za slatkišima i nezdravim grickalicama. Tada se ona opusti i uživa u sočnom hamburgeru, pomfritu ili torti. S druge strane, ona se svakodnevno trudi da jede dosta namirnica bogatih proteinima, ugljikohidratima i zdravim mastima.

Podijeli članak