Nevjerovatno je koliko puta Cristiano Ronaldo spava tokom dana

Stručnjak za san otkrio

Cristiano Ronaldo pažljivo vodi brigu o svom tijelu.

Već godinama je CR među najdominantnijim sportistima svijeta, a o njegovim treninzima i načinu ishrane se često pisalo.

Međutim, ono što Ronalda izdvaja od drugih fudbalera je činjenica da Cristiano tokom dana dobar dio vremena provede u snu.

Čovjek kojeg je unajmio da se brine o njegovom dobrom snu Nick Littlehales otkriva da zvijezda Juventusa pet ili šest puta dnevno odspava po 90 minuta.

Uvijek spava na drugoj posteljni i u položaju fetusa, a to mu pomaže za oporavak nakon teških treninga.

"Nije to klasnični drijemež, to je za starije ljude koji gledaju televiziju. Na ovaj način spava manje, ali ubrzava oporavak", govori Littlehales i dodaje:

"Mnogi mladi sportisti pate od insomnije, anksiznosti i pod velikim stresom su. To je sve od velikih napora koje imaju".

Littlehales je saradnju sa Ronaldom počeo 2013. godine. Ovog stručnjaka za san je u Real Madridu angažovao bivši trener Carlo Ancelotti, a očigledno da je Cristiano itekako dobro profitirao od svega i prihvatio je zaista zanimljive sastave.

Treba svakako istaći da Ronaldo ne koristi telefon sat i po prije odlaska u krevet i na taj način odmara oči.

Njegova ishrana je uvijek bila posebna priča.  S obzirom na to da Cristiano troši dosta kalorija, on i unosi zaista ogromne količine. Ipak, na njegovom jelovniku nema slatkiša i pažljivo bira šta će jesti.

Tako je gotovo svakodnevno na meniju riba, te pileća prsa, grah, Cherrios i jaja. To mu uz trening donosi mnogo, a obroci su dobro isplanirani kako ne bi imali previše utjecaja na san.

Podijeli članak