Predivna Amy pomjera granice fitness industrije, a njeni treninzi nisu za svakoga

Seksipilna fitness trenerica

Amy Lee je WBFF fitness diva i digitalna poduzetnica s Novog Zelanda. Amy se fitnessom bavila od malih nogu i uvijek je voljela pomicati svoje granice. Međutim, tek se u 19. godini ozbiljnije počela baviti bodybuildingom. 

S godinama je Amy nastavila graditi nevjerovatnu figuru. Kroz objave na društvenim mrežama podijelila je svoj napredak i čitav proces dobivanja svoje WBFF Pro kartice. Usput je postala jedna od vodećih ikona fitnessa s Novog Zelanda i šire. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • WBFF Bikini Diva Pro
  • Fitness Model
  • Digitalna poduzetnica

Biografija

Sport i fitness odigrali su sastavnu ulogu u Amyjinom odrastanju. Uvijek je bila aktivna djevojka, međutim, ona nije počela dizati utege sve do 19. godine. Ubrzo se zaljubila u ovu vrstu vježbanja, te se osjećala kao da je nešto postigla nakon svakog treninga. Vremenom je počela uviđati plodove svog napornog rada.

Takmičenja

Kako su njene ambicije rasle, tako je ona povećavala intenzitet svojih treninga. Amy je dugo godina trenirala, te je bila u odličnoj formi kada je odlučila da se prijavi na prvo takmičenje. U augustu 2018. godine ušla je na WBFF svjetsko prvenstvo u Las Vegasu. Kaže da se osjećala nervozno, ali i uzbuđeno što je prihvatila izazov. Uvijek je bila neko ko se volio psihički i fizički forsirati, a ni ovaj put nije bilo drugačije. Takmičenje je prošlo odlično, te je Amy dobila svoju Pro karticu.

Trening

Iako Amy nije otkrila svoju kompletnu rutinu vježbanja, kroz njene video zapise i fotografije na Instagramu ona jasno pokazuje da trenira vrijedno i često. Posjećuje teretanu nekoliko puta sedmično, te radi i kardio i trening s utezima.

Ishrana

Amy daje prednost zdravoj i čistoj ishrani u svojoj svakodnevnici. Ona izbjegava prerađena jela, te se uvijek trudi da priprema zdrave recepte. Na ovaj način ona ima potpunu kontrolu nad hranom koju unosi u organizam.

Šta možemo naučiti od Amy Lee?

Amy nam dokazuje da je dosljednost ključna. Njoj je trebalo dugo vremena da izgradi figuru koja će joj donositi nagrade i medalje, ali na kraju je uspjela. Radila je vrijedno svaki dan i davala sve od sebe kako bi ostvarila svoje snove. Nastavite s trudom, nemojte se predati i zapamtite da uspjeh ne dolazi preko noći!

Podijeli članak