Lajkovi stižu kad god Timea postavi fotku u bikiniju

Njeno tijelo je uvijek spremno za ljeto

Timea Trajtelova je takmičarka u bikiniju i fitnes model porijeklom iz Slovačke. Poznata je kao dvostruka svjetska prvakinja u IFBB bikini takmičenjima, s preko 14 naslova u karijeri.

Timea je sa 16 godina otkrila fitness, te je odlučila da teretanu učini dijelom svoje svakodnevice. Na početku je ovo bio hobi, ali kasnije je ona uspjela izgaditi karijeru u svijetu fitnessa i dizanja tegova, a također je sudjelovala na mnogim takmičenjima. Ovo je njena priča:

Postignuća

  • Takmičenja u bikiniju
  • Model
  • Online trenerica
  • Fitness senzacija

Pripreme za bikini takmičenja

Timea vrijedno radi na svojoj figuri, a to su primijetili i njeni prijatelji koji su joj predložili da se okuša u bikini takmičenjima. Ona je pronašla ličnog trenera i počela. Formirala je plan ishrane i treninga, te je postavila ciljeve koje želi postići. Na kraju se to isplatilo, te je Timea na svom prvom takmičenju osvojila 2. mjesto. Od tada su stvari samo krenule na bolje.

Vježbe za savršenu figuru

Kada se priprema za takmičenja, Timea obavlja više treninga s utezima i kardio treninga. Ona svakodnevno vježba cijelo tijelo kako bi usavršila figuru i tonirala mišiće. Kada se ne priprema za takmičenja ona prati nešto opušteniju rutinu, ali i dalje redovno vježba i ne zanemaruje važnost ishrane.

Kako se hrani?

Timea ima prilično jednostavan plan ishrane. Ona jede pet puta dnevno, te se trudi da njeni obroci budu puni proteina i ugljikohidrata za izgradnju mišića i energiju, te jede dosta zdravih masti.

Zašto nam ona može biti inspiracija?

Timea je uz puno truda i odricanja postigla veliki uspjeh u svijetu fitnessa i bikini takmičenja. Njen cilj je da inspiriše svoje pratitelje da se više posvete vježbanju i zdravoj ishrani kako bi imali sretan život. Ona nije odustajala, čak ni kada je bilo teško, a to ju je dovelo do toga da danas živi lagodan život i uživa u karijeri koju voli.

Podijeli članak