Luciana se skinula u bikini, njeno tijelo je glavna tema

Manekenka nas uči o važnosti zdrave ishrane i redovnog treninga

Luciana Del Mar je popularna manekenka koja dolazi iz San Diega. Ona je na svom Instagram profilu dijelila fotke napretka njene figure, te je tako stekla veliki broj pratioca.

Njena fenomenalna figura je rezultat truda i dosljednosti. Ona se posvetila svom zdravlju, redovnim treninzima, te s vremena na vrijeme uzima i dodatke kada je to potrebno. Evo kako je postala tako uspješna:

Postignuća

  • Fitness trenerica
  • Manekenka
  • Brojna fitness takmičenja

Kako vježbati kao ona?

Luciana se trudi da vježba minimalno četiri puta sedmično, te svoje rutine treninga dijeli na vježbe za gornji i donji dio tijela. Prije svega, ona se polako zagrijava kako bi smanjila rizik od povreda. Nakon toga slijedi trening, te ona radi različite varijacije vježbi kako bi pokrenula svoje tijelo i ubrzala puls.

Trening

Luciana obično ima kratke treninge, ali se trudi da oni budu intenzivni. Ona obožava HIIT trening uz koji pokreće svaki mišić tijela. Nakon ove vrste vježbanja ona je potpuno iscrpljena, ali zadovoljna. Ona se također dosta fokusira na svoj core, te vjeruje da je ovo središnji lanac koji povezuje gornji i donji dio tijela, stoga smatra da je važno da detaljno vježba ovaj dio tijela.

Kako jesti kao ona?

Lucianina ishrana se sastoji od proteina, zdravih masti i složenih ugljikohidrata. Ovako ona održava energiju za svoje treninge, te pazi na zdravlje svoje probave. Losos, piletina, povrće, voće i mahunarke su dio njenog svakodnevnog menija za izgradnju mišića. Cheat obrok joj također pomaže da ostane motivisana za treninge, stoga se s vremena na vrijeme počasti omiljenim slatkišem ili ne baš tako zdravom grickalicom.

Zašto je tako inspirativna?

Uz Lucianu učimo da trebamo postavljati visoke ciljeve, te se truditi da ih ostvarimo. Tokom godina, ona je uspjela izgraditi tijelo kojem se mnogi dive. Za ovo je trebalo dosta posvećenosti i radne etike, ali pomoglo joj je da postane najbolja verzija sebe koja može biti.

Podijeli članak