Mandy Rose obožava bodybuilding, a rado trenira i profesionalno hrvanje

Plavka godinama zavodi fanove hrvanja

Amanda Saccamanno je mnogima poznata pod nadimkom Mandy Rose. Ona je model, bikini takmičarka, profesionalna hrvačica i glumica.

Njeno prvo fitness takmičenje dogodilo se još 2013. godine, a već tada je osvojila prvo mjesto. Ovo joj je pomoglo da sagradi karijeru u svijetu fitnessa.

Karijera

  • Bodybuilderka
  • Fitness model
  • Bikini takmičarka
  • Glumica
  • Profesionalna hrvačica

Kako je sve počelo?

Amanda je odrasla u New Yorku, te je oduvijek imala interesovanje za vježbanje. Obožavala je trčanje i ples, a kada je krenula u srednju školu, počela je još više istraživati različite metode vježbanja. Ples joj je i dalje bio zanimljiv, te je vjerovala da će se kasnije profesionalno baviti plesom.

Model

Vremenom je shvatila kako želi da se bavi fitnessom i modelingom. Počela je sa redovnim odlascima u teretanu, te je polako gradila fenomenalno tijelo. Njena figura je već bila poprilično impresivna, a nakon nekoliko mjeseci discipline i treninga snage, uspjela je isklesati figuru koja je privukla brojne agencije.

Hrvanje

Amanda je potražila nove načine da proširi svoju karijeru. Nakon nekog vremena saznala je za hrvanje, te je odlučila da se okuša u tome. Mnogi ljudi su primijetili njen potencijal, a za nekoliko mjeseci ona se počela baviti hrvanjem profesionalno. Dobila je ulogu u jednoj od najpoznatijih emisija o hrvanju WWE Tough Enough. Tada je dobila nadimak Mandy Rose.

Trening

Amanda je uložila dosta godina u izgradnju svog tijela. Smatra kako je najbolji način za izgradnju gluteusa izvođenje čučnjeva. Obožava i iskorake, te radi trbušnjake i dizanje nogu kada želi graditi trbušne mišiće.

Dijeta

Amanda jede čisto tokom cijele godine i pazi na sve što unosi u svoje tijelo. Ipak, ne želi se odricati omiljene hrane, stoga uživa u svemu umjereno. Jede puno riže, bademovog mlijeka, orašastih plodova, povrća, voća, te proteina poput piletine.

Podijeli članak