Arnold Classic: Jackson, Raymond i Hadžović zlatni

Pobjednici 2015.

Proteklog vikenda u američkom Culumbusu je održano čuveno bodybuilding takmičenje Arnold Classic u kom su nastupili takmičari u sedam kategorija.

Kao i obično najviše pažnje je privukla čuvena kategorija IFBB PRO MEN, u kojoj su nastupili neki od najvećih bodybuildera današnjice. 

Pobjedu je na kraju odnio slavni Dexter Jackson, dok je srebro pripalo Branchu Warrenu, a bronza Justinu Comptonu. Iza najuspješnije trojice, ostali su Cedric Mcmillan, Evan Centopani, Roelly Winklaar, Brandon Curry, Ben Pakulski i drugi.

U nižoj kategoriji IFBB PRO 212, slavio je Jose Raymond, Hidetada Yamagishi je bio drugi, a Eduardo Correa treći.

Physique kategorija je donijela veliko slavlje za Sadika Hadžovića, momka koji vuče porijeklo iz Sandžaka i koji se sa svojom porodicom doselio u SAD početkom ratnih devedesetih godina prošlog vijeka. Hadžović je zlatnu medalju osvojio u konkurenciji sa 10 vrhunskih takmičara, od kojih su mu najveću prijetnju predstavljali na kraju drugoplasirani Jason Poston i trećeplasirani Anton Antipov.

Juliana Malacacarne je pobijedila u kategoriji IFBB PRO WOMEN, Oksana Grishina u IFBB PRO fitness, Camala Rodriguez u IFBB PRO figure, a Ashley Kaltwasser u kategoriji IFBB PRO bikini.

Van takmičarskog programa, nagrada za životno djelo je uručena Jimu Manionu.

Podijeli članak