Impresivni 46-godišnjak pokorio i Arnold Classic

Uspjeh Dextera Jacksona

Proteklog vikenda u Madridu je održano najveće bodybuilding takmičenje na Starom kontinentu, a naravno, radilo se o novom izdanju Arnold Classic Europe takmičenja, na kom se pojavila većina najboljih i najuspješnijih u tom poslu na cijeloj Planeti.

Postojale su tek dvije kategorije, one najzanimljivije u muškoj i ženskoj konkurenciji - Bodybuilding Men's open kategorija i Woman's PRO Fitness.

Naravno, u centru pažnje je bio muški okršaj titana, kom za razliku od prošlosedmične Mr. Olympije nije prisustvovao jedino šampion Phil Heath, ali i Kai Greene, koji je propustio i ovo veliko takmičenje.

Tako u više nego zanimljivu borbu vodili ponovo, prije svega, četvorica velikana koji su imali velike okršaje i u Los Angelesu, a radilo se tu o Dexteru Jacksonu, Shawnu Rhodenu, Dennisu Wolfu i Big Ramyju.

Kao pobjednik je izašao čudesni veteran Dexter Jackson, koji je nakon srebra na Mr. Olympiji odnio i prvu nagradu na evropskom Arnold Classicu. Sa svojih 46 godina, on je sada potpuno zaokružio priču o više nego motivirajućoj sezoni u kojoj je barijeru životne dobi učinio potpuno nevažnom, i poigrao se sa najjačim mogućim konkurentima koji su mnogo mlađi od njega i koji se nalaze na vrhuncu svoje snage.

U nastavku provjerite ukupni poredak Men's open kategorije

Arnolod Classic Europe Men's open

1. Dexter Jackson

2. Shawn Rhoden

3. Dennis Wolf

4. Mamdouh Elssbiay (Big Ramy)

5. Roelly Winklaar

6. William Bonac

7. Victor Marinez

8. Juan Morel

9. Brandon Curry

10. Steve Kuclo

11. Fred Smalls

12. Alexander Federov

13. Michael Kefallianos

14. Alexey Lesukov

15. Zack Khan

16. Carlos Asensio

Treba istači da je sa ovom pobjedom Dexter Jackson postao apsolutni rekorder kada je u pitanju broj nastupa na PRO takmičenjima, budući da mu je ovaj bio čak 76., uz to, u španskoj prijestolnici je ostvario 23. pobjedu, dok se apsolutni rekorder Ronnie Coleman zaustavio na 25.

Što se tiče druge kategorije, ženske PRO Fitness, tu je maestralna Oksana Grishina potvrdila svoju reputaciju šampionke, a ukupni poredak je izgledao ovako.

Arnold Classic Europe PRO Fitness

1. Oksana Grishina

2. Myriam Capes

3. Regiane Da Silva

4. Tanji Johnsen

5. Whitney Jones

6. Ryall Graber

7. Marta Aguiar

8. Alvetina Titarenko

9. Michelle Blank

10. Giorgia Foroni 

Podijeli članak