Arnold Classic: Kai Greene predvodi pobjednike

Predator se vratio

Proteklih dana je Columbus, glavni grad savezne američke države Ohio, bio centar dešavanja svijeta bodybuildinga. Mjesto je to održavanja druge najveće bodybuilding smotre Arnold Classica, na kojoj su, između ostalog, održana i takmičenja u osam kategorija. Kako muških tako i ženskih.

IFBB PRO Men: Kai Greene

Nakon što je na dosta šokantan način ostao bez mogućnosti da se takmiči za najveću nagradu svijeta bodybuildinga, septembar i Mr. Olympia su zaboravljeni, te se veliki Kai Greene u maestralnom stilu vratio na veliku scenu, osvojivši ovo veliko priznanje. Najavio je tako "Predator" svoj novi napad na mjesto najboljeg na svijetu.

Iza Greenea su ostali Cedric McMillan, kom je pripala srebrena medalja, te Joshua Lenartowicz, koji se kući vratio sa bronzom. Četvrti je bio Justin Compton, a peti Branch Warren.

U nastavku možete pogledati pobjednike ostalih kategorija.

IFBB PRO 212: Hidetada Yamagishi

Kategorija do 95 kilograma, ili popularno "212", pokorena je od strane Japanca Hidetade Yamagishija. On je iza sebe ostavio Josea Raymonda i Davida Henryja.

Wheelchair: Harold Kelley

Novouvrštena kategorija na Arnold Classicu o kojoj se mnogo pričalo u Bosni i Hercegovini, iz razloga što je i naša zemlja trebala imati svog predstavnika, Nadira Hajru koji je ipak bio spriječen zbog administrativnih problema da nastupi, bila je interesantno osvježenje u ovogodišnjem takmičarskom programu. Harold Kelley je slavio u ovoj kategoriji ispred Ludovica Marchanda i Gabrielea Andruillija, a kako su to ovoga puta bili Hajrini nesuđeni rivali, vjerujemo da će se ubrzo na drugim takmičenjima naš impresivni bodybuilder suočiti upravo i s njima.

Physique IFBB PRO Men: Brandon Hendrickson

Što se tiče muške physique kategorije, koja je kao i obično bila najmasovnija u broju takmičara, u njoj je trofej odnio Brandon Hendrickson. Drugo mjesto u phisiqueu je osvojio George Brown, a treće Jason Poston.

Physique IFBB PRO Women: Autumn Swansen

Najmasovnija ženska kategorija je također bila physique, a u njoj je slavila Autumn Swansen, i to ispred Danielle Reardon i Mindi Obrien.

IFBB PRO Fitness: Oksana Grishina

Nedodirljiva Oksana Grishina, osvojila je još jedno zlato u svojoj fitness kategoriji. Iza sve je ostavila Whitney Jones i Bethany Wagner.

IFBB PRO Figure: Latorya Watts

Latorya Watts je dama koja se okitila titulom pobjednice figure kategorije Arnold Classica. Ona je u završnici pobijedila Camalu Rodriguez-McClure i Gennifer Strobo.

IFBB Pro Bikini: India Paulino

Po mišljenju većine muškaraca, najatraktivnija ženska kategorija PRO bikini, donijela je par zanimljivih okršaja iz kojih je kao pobjednica izašla India Paulino. Druga je bila Justine Munro, a treća Janet Layug.

Podijeli članak