Demonstracija sile: Za ovo su trenirali godinama

Šampionska motivacija

Raditi nešto što drugi ne rade iz dana u dan, neminovno vodi do jednog trenutka u kom svi zanijeme i diveći se gledaju demonstraciju onoga što oni ne mogu napraviti. Ti trenuci traju kratko, ali put do njih može trajati i godinama. 

U nastavku pogledajte neke od najjačih fitnes trenutaka zabilježenih objektivom kamere.

Eddie Hall i bench potisak sa dvojicom ljudi

Prvi ozbiljniji znak razvijanja snage dizanjem tegova, događa se onda kada prvi put osoba na potisku s klupe uspije gurnuti tegove sopstvene kilaže. Engleski strongman Eddie Hall s druge strane, bez ikakvih problema dvojicu muškaraca podiže, svakog jednom rukom.

Blane Sumner i čučanj sa 500 kg

Ogromna je čast i ponos nositi titulu najjačeg čovjeka na svijetu, pa ne treba ni čuditi što se ljudi oduvijek nadmeću u raznim fizičkim izazovima. Izvesti čučanj sa 500 kilograma tegova, definitivno je jedan od najboljih pokazatelja da se radi o jednom od pretendenata na tu vječno inspirativnu titulu.

Bradley Martyn i veslanje s bučicom od 170 kg

Podići 170 kilograma na čučnju, ili gurnuti na bench potisku, ozbiljan je znak brutalne snage. Međutim, sa istom tom kilažom raditi jednoručno veslanje, pri samoj pomisli zvuči pomalo nenormalno. Upravo to bez problema radi Bradley Martyn.

Lasha Talakhadze i pobjeda i svjetski rekord na Olimpijskim igrama u Riju

Olimpijske igre su upravo ono zbog čega najbolji od najboljih sportista četiri godine svakoga dana treniraju i drže stroge režime ishrane, a onda, pred cijelim svijetom demonstriraju ono što samo oni mogu u tom trenutku i niko više. Gruzijac Lasha Talakhadze je čovjek koji je proteklog ljeta napravio izbačaj sa 215 kilograma, postavivši tako novi svjetski rekord i osvojivši zlatnu olimpijsku medalju.

Podijeli članak