Motiviše do maksimuma: Ovo je najbolja pjesma za teretanu!

Spotify izabrao

Većina ljudi ne može ni da zamisli jedan trening bez omiljenih pjesama. Nije važno da li imate slušalice na ušima ili muzika dopire sa razglasa u teretani, vi ćete jednostavno biti eskplozivniji, motivisaniji i zadovoljniji.

Motiviše do maksimuma: Ovo je najbolja pjesma za teretanu!

Stvar je ukusa, naravno, pa svako bira sebi ono što voli da sluša, no ako pitate vlasnike teretana i fitness centara, oni će vam uvijek reći da su strane "brze" pjesme najprikladnije za puštanje i da se uz njih najviše radi.

Spotify, poznata online platforma za slušanje muzike i pravljenje playlista, radio je istraživanje i pronašao koja je najbolja muzika za trening i motivaciju.

"Muzika može biti odlična za motivaciju za vježbanje, sve dok je to prava muzika", poručio je Spotyfijev ekspert za trendove Shanon Cook, rekavši da najbolju muziku za trening i motivaciju stvaraju Drake, Eminem, Kanye West, Rihanna, Sia, David Guetta...

Tempo i ritam su ključni u odabiru pjesama, no postoje i mnogi drugi faktori koji će utjecati na to da vas neka pjesma stimuliše u teretani i da vam prija kao nijedna druga.

Prema Spotyfijevom istraživanju, pobjedu odnosi pjesma "Till I Collapse" koju izvodi Eminem.

Na listi su još David Guetta s pjesmom Hey Mama, Beyonce "7/11", The Weeknd, Sia i "Cheap Thrills"...

No, hajde da mi čujemo pobjedničku od Eminema, koju obavezno morate poslušati dok izvodite omiljene vježbe.

Komentari (0)

Još nije napisan ni jedan komentar! Budite prvi koji će ostaviti komentar?!

Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak