Zgodna Norvežanka je najslavniji vatrogasac

Gunn Narten

Zgodna plavuša Gunn Narten, Norvežanka je koja se bavi jednim posve netipičnim poslom za pripadnice nježnijeg spola. Ova dama je članica vartogasne jedinice, a njena želja za upuštanjem u jedan tako, slobodno možemo reći, fizički zahtjevni muški posao, u kombinaciji sa prirodnom ljepotom koju posjeduje, napravila je od nje inspirativnu ličnost sa više od 55.000 fanova širom svijeta.

Gunn Narten pored posla kojim se bavi, radi i kao certificirana fitness trenerica, te uprkos težini svog posla i dugim smjenama, izražava zadovoljstvo što ima i dosta slobodnog vremena koje joj omogućava aktivno bavljenje radom na svom tijelu, ali i pomaganju drugim osobama da ostvare svoje ciljeve.

"Odlučila sam da ću postati vatrogasac kada sam imala 19 godina. Uvijek sam voljela biti aktivna i dio tima. Kada sam saznala da to sve mogu kombinovati sa fizičkim poslom, te raditi nešto izazovno a pomoći drugima, izbor je bio jednostavan. Nikada nisam požalila, zaista volim svoj posao", ističe Nartenova, dodavši:

"Za mene je to normalno. Prijatelji mi kažu da imam muški humor i mislim da sam više na svoju ruku nego ostale djevojke. Ali kada nisam na poslu i dalje se volim oblačiti lijepo i biti ženstvena. Htjela sam naučiti više o tijelu i kako trening utiče na njega. Moram biti snažna zbog svoje profesije i želim biti u korak sa svojim kolegama.Kao vatrogasac radim smjene od 24 ili 48 sati i imam dosta slobodnog vremena tako da volim vježbati i biti aktivna", zaključila je ona.

Podijeli članak