Uspješne i prelijepe: Top 10 supruga sportista

Impresivne dame

Poznati kao muškarci koji iznimno dobro kotiraju među pripadnicama ljepšeg spola, profesionalni sportisti ne samo da uživaju u slavi i velikim novcima koje zarađuju na sportskim borilištima, već pokraj sebe obično imaju i potpuno zadivljujuće pratilje.

 

Deset sportista se posebno može pohvaliti sa svojim suprugama, koje prilikom svakog zajedničkog pojavljivanja u javnosti ukradu najveći dio pažnje.

10. Carrie Underwood

Carrie Underwood je američka pjevačica, kantautorica i glumica, pobjednica American Idola iz 2005. godine i pored svega toga, pratilja slavnog hokejaša Mikea Fishera.

9. Alani Vasquez

Ljepša polovina NBA igrača Carmela Anthonyja, dugogodišnje zvijezde Denver Nuggetsa i New York Knicksa, čak i bez svog supruga je veoma uspješna poslovna dama. Radijska je i TV ličnost, producentica i glumica.

8. Savannah James

Atraktivna dizajnerica enterijera Savannah James, širom svijeta je poznata kao ljepša polovina najboljeg košarkaša današnjice, velikog LeBron Jamesa. 

7. Paulina Gretzky

Model i pjevačica koja još od tinejdžerskih dana nosi blještavi celebrity teret, kćerka je poznatog hokejaša a kasnije i trenera Waynea Gretzkyja, te od 2013. godine pratilja uspješnog američkog golfera Dustina Johnsona.

6. Victoria Beckham

Nekadašnja članica planetarno popularne grupe Spice girls, kroz vezu a kasniji i uzorni brak sa Davidom Beckhamom je ostala jednako interesantna javnosti kao i tokom dana najvećeg uspjeha njene grupe. 

5. Iggy Azalea

Jedna od dama koje su još od početka veze sa slavnim muškarcima bile čak i popularnije. Reperica Iggy Azalea je 2013. godine otpočela vezu sa NBA zvijezdom Los Angeles Lakersa Nickom Youngom.

4. Gisele Bundchen

Brazilski supermodel Gisele Bundchen, dama je o čijoj ljepoti ne treba trošiti previše riječi, pa je dovoljno istaći da se upravo svom zadivljujućem izgledu može zahvaliti na popularnosti širom svijeta i računima sa milionskim iznosima. Od 2009. godine je supruga slavnog igrača američkog fudbala Toma Bradyja.

3. Shakira

Kolumbijska planetarno popularna pjevačica, plesačica i kantautorica Shakira, nakon najvećih uspjeha u svojoj muzičkoj  karijeri, ušla je u vezu sa članom FC Barcelone Gerardom Piqueom, te kroz brak slično poput Victorije Beckham ostala već decenijama jednako interesantna medijima na čijim je često naslovnim stranama.

2. Elaine Alden

Plavokosa Elaine Alden je veoma uspješni model kupaćih kostima i donjeg veša, te dama prepoznatljiva po svojoj sjajnoj figuri zbog koje je počela i karijeru fitness instruktorice sa veoma dobro gledanim snimcima treninga. Na listi najatraktivnijih pratilja sportista je zbog braka sa bivšim NBA košarkašem Landryjem Fieldsom.

1. Elisha Cuthbert

Kanadska glumica i model Elisha Cuthbert, slavu je stekla kroz niz uspješnih filmskih uloga, a 2013. godine magazin Maxim je proglasio “najljepšom damom TV-a”. Iste godine se udala za zvijezdu NHL-a Diona Phaneufa.

Podijeli članak