Više od sportista: Oni su igrači sa najviše fanova

Megapopularne zvijezde

Sportske zvijezde su najpopularnije ličnosti u svijetu društvenih mreža, gdje čak i najpoznatiji glumci i pjevači mogu pozavidjeti ovim atletama na ogromnim armijama fanova koje imaju iza sebe. Desetine, pa i stotine miliona ljudi, među sportskim asovima posebno cijene fudbalere, dajući im dokaz i preko megapopularne društvene mreže Instagram, da je fudbal najpopularniji sport na Planeti.

U prilog tome ide činjenica da se među 15 sportista koji su popularnošću pokorili Instagram, nalaze samo dvije zvijezde drugih sportova. Krenimo redom.

15. David Luiz

Broj pratioca: 17 miliona

Brazilski odbrambeni fudbaler karakterističnog imidža i uvijek zanimljivog ponašanja, svojim je pojavama na terenu i van njega uspio skupiti naklonost čak 17 miliona osoba koje ga danas prate na Instagramu. Nakon epizode u PSG-u, ponovo od 2016. godine nosi dres Chelseaja.

14. Stephen Curry

Broj pratioca: 17 miliona

Jedan od samo dvojice sportista koji se nalaze među 15 najpopularnijih a koji nisu fudbaleri, veliki je NBA majstor Stephen Curry. On je momak koji u redovima svojih Golden State Warriorsa trenutno proživljava sami vrhunac karijere.

13. Andres Iniesta

Broj pratioca: 18 miliona

Legendarni veznjak Barcelone Andres Iniesta, i na zalasku karijere uživa ogromnu popularnost i prije svega poštovanje, kako navijača svog kluba, tako i svih ljubitelja najvažnije sporedne stvari na svijetu. Trenutno je sa 18 miliona pratioca 13. sportista svijeta prema popularnosti na društvenoj mreži Instagram.

12. Marcelo

Broj pratioca: 19 miliona

Realov univerzalac koji je u dobroj mjeri pomogao svom klubu da zaokruži još jednu blještavu sezonu, iz godine u godinu postaje sve cjenjeniji igrač kog čak i protivnički navijači sve više poštuju. Ovaj Brazilac danas ima više od 19 miliona fanova iza sebe.

11. Karim Benzema

Broj pratioca: 19 miliona

Francuski golgeter Karim Benzema, prema broju pratioca nalazi se malo ispred svog timskog kolege Marcela. Benzema je godinama nezamjenjiv u navalnom redu najtrofejnijeg kluba svijeta, pa ne treba ni čuditi što je skupio tako veliku popularnost.

10. Luis Suarez

Broj pratioca: 23 miliona

Majstor iz napada Barcelone i urugvajske reprezentacije Luis Suarez, fudbalska je mega zvijezda koja barem sudeći prema ovoj društvenoj mreži spada u top 10 najpopularnijih sportista svijeta. 

9. Ronaldinho

Broj pratioca: 24 miliona

Bez obzira na to što je sa najveće fudbalske scene sišao još 2011. godine i vratio se igranju lopte u domovini, Ronaldo de Assis Moreira planetarno poznat kao Ronaldinho, ostao je i dalje veoma popularan i omiljen gdje god da se pojavi. Tako ovaj majstor koji je 2015. godine završio sa profesionalnim fudbalom u dresu Fluminensea, važi za devetog najpopularnijeg sportistu na Instagramu.

8. Zlatan Ibrahimovic

Broj pratioca: 26 miliona

Zlatan Ibrahimović je pravi fudbalski superstar, koji na samo njemu znan način odolijeva godinama igrajući i privikavajući se na nove lige isto onako kako je to radio prije desetak godina. Osmi je najpopularniji sportista sa 26 miliona pratioca.

7. Gareth Bale

Broj pratioca: 30 miliona

Velški fudbalski atleta koji superiorno igra kako na ofanzivnim, tako i na defanzivnim pozicijama, u Real Madridu je nastavio graditi popularnost, pa danas skoro pa jednake novce zarađuje kako od fudbala, tako i od sponzorskih ugovora.

6. LeBron James

Broj pratioca: 31 milion

Živa legenda košarke LeBron James, najpopularniji je NBA košarkaš na svijetu, te ujedno najbolje rangirani sportista na ovoj listi, a koji se ne bavi fudbalom.

5. James Rodriguez

Broj pratioca: 32 miliona

Kolumbijski vezni igrač koji je nakon čudesno odigranog Svjetskog prvenstva dobio direktan transfer u Real Madrid, toliko je popularan da se najveći klubovi doslovno bore za njegov potpis kada god se pojave glasine da napušta redove Kraljeva. Peti je najpopularniji sportista sa enormna 32 miliona pratioca.

4. David Beckham

Broj pratioca: 38 miliona

Fudbalski velikan koji se od aktivnog igranja oprostio 2013. godine, i dalje je u samom vrhu i prema popularnosti, ali i prema zaradi ljudi iz svijeta fudbala, što dovoljno govori o tome šta je sve David Beckham napravio tokom svoje impresivne karijere. 

3. Lionel Messi

Broj pratioca: 75 miliona

Gledano po talentu, bez ikakve sumnje najbolji igrač današnjice, pa možda i najbolji fudbaler svih vremena Lionel Messi, tek je treći na listi najpopularnijih sportista na Instagramu. Ispred njega su dvojica, također kolega fudbalera.

2. Neymar Jr.

Broj pratioca: 77 miliona

Predvodnik mlađe generacije fudbalskih velikana Neymar, veoma je cijenjen među ljubiteljima fudbala a posebno onim mlađim koji vode glavnu riječ na Instagramu. Neymar je drugi najpopularniji sportista svijeta u tom segmentu gledano.

1. Cristiano Ronaldo

Broj pratioca: 106 miliona

Ne samo da je Cristiano Ronaldo najpopularniji sportista na svijetu i da je daleko ispred svih svojih kolega u tom segmentu, već je ujedno i najpopularniji muškarac na Instagramu. Ispred službeno najboljeg fudbalera svijeta se po broju fanova nalaze samo pjevačice Selena Gomez i Ariana Grande.

Podijeli članak