Divovi pored kojih ruke Phil Heatha izgledaju male

Veći i od šampiona

Phil Heath je već sada jedan od bodybuildera koji su dosegnuli status legendi, a šest titula Mr. Olympia i napad na sedmu uzastopnu koju će pokušati osvojiti ove godine, jasno govore da je The Gift jedan od najimpresivnije građenih ljudi koji su ikada hodali Zemljom.

Pored svih nevjerovatno izgrađenih dijelova njegovog tijela, mnogima su posebno impresivne ruke. Za one koji ne znaju, obimi ruku Phil Heatha iznose brutalnih 58,4 centimetra. Ipak, postoje i divovi sa mnogo većim rukama od njegovih, ovo su petorica njih.

Ronnie Coleman (61 cm)

Legendarni šampion koji i dan danas u penziji, važi za jednog od najpopularnijih bodybuildera svih vremena, pohvaliti se može sa izmjererenim 61 centimetrom obima ruku!

Markus Ruhl (61 cm)

Masivno čudovište još jedno u nizu među IFBB PRO bodybuilderima, nezaobilazni je Nijemac Markus Ruhl. Kao jedan od najvećih, također se na bini mogao pohvaliti sa obimom nadlaktice od 61 centimetar.

Mamdouh Elssbiay - Big Ramy (61,5 cm)

Gabaritima gledano vjerovatno najveći bodybuilder današnjice je čuveni Big Rami, kod ćemo i ove sezone imati priliku gledati na bini Mr. Olympije.

Morgan Aste (63,5 cm)

Proglašavan najjačim čovjekom u Francuskoj, Morgan Aste je ujedno i jedan od najvećih ikada. Njegova ruka sama je obima kao nečija razvijenija noga - čak 63,5 centimetara.

Greg Kovacs (64,7 cm)

Najveći od najvećih divova sa ogromnim rukama je bio Grek Kovacs. Ovaj div koji je 2014. godine napustio svijet u svojoj 44. godini života, na mjerenju obima ruku bilježio je teško pojmljivih 64,7 centimetara. 

Podijeli članak