Konačno zlatni: Big Ramy osvojio Arnold Classic

Arnold Classic Europe

Prvi vikend nakon Mr. Olympije, kao i obično rezervisan je za najveći evropski bodybuilding događaj - Arnold Classic Europe. Većina najboljih takmičara na svijetu koji su već u maksimalno pripremljenoj formi, letom iz Las Vegasa za Barcelonu, dovršavaju svoje pohode na najveća priznanja i zaokružuju jesenji dio sezone rame uz rame sa momcima kojima je malo falilo da se kvalifikuju i za nastup na Mr. Olympiju.

Baš kao što je prethodni vikend napravio ogromne probleme šampionu svijeta Phil Heathu, te natjerao mnoge fanove na podijeljena mišljenja o tome ko je zaista trebao osvojiti zlato, Egipćanin sa kuvajtskom adresom Mamdouh Elssbiay, poznatiji kao Big Ramy, pojavio se sa još oštrijom formom i suvereno došao do trofeja.

Big Ramy je osvajajući Arnold Classic Europe ispunio svoj dugogodišnji san, te najavio da ono najbolje od njega tek dolazi u predstojećim godinama.

Iza Ramyja drugoplasirani je bio ponovo izvanredni William Bonac sa svojim najboljim izdanjem u karijeri, dok je treće mjesto pripalo Shawnu Rhoodenu.

Roelly Winklaar je bio četvrti, Nathan Deasha peti, Nathan Deasha šesti, a veoma interesantno Hrvat Petar Klančir takmičenje je završio na sedmom mjestu ispred velikog Victora Martineza!

Podijeli članak