11 sportašica poznatih samo jer su jako zgodne

Najatraktivnije na terenu

Popularnost sportista u svijetu u brojnim slučajevima nema mnogo veze sa njihovim konkretnim atletskim sposobnostima. Posebno se to odnosi na žensku konkurenciju, gdje je zaista čest slučaj da mnogo manje uspješna sportašica ima veću armiju fanova od druge koja je po ostvarenim rezultatima mnogo bolja u tom sportu.

Među takvim sportskim zvijezdama koje prije svega izgled stavlja u prvi plan, posebno se izdvaja sljedećih 11 dama.

Anna Kurnikova

Djevojka koja je pokorila tenisku scenu prije svega zbog svog umijeća s reketom, rapidno je postajala sve popularnija zbog svog fantastičnog izgleda. Kasnije je njen "celebrity" status nošen prvenstveno njenom ljepotom, mnogostruko nadmašio sve što bi joj sam tenis ikada mogao donijeti. I dan danas se nerijetko pojavljuje u medijima, obično u kontekstu ljubavi sa slavnim Eniriquem Iglesiasom, s kojim je još od 2001. godine.

Sara Galimberti

Veoma dobro poznata Sara Galimberti, atletičarka je o kojoj se uvijek prvo govori u kontekstu ljepote i nekadašnjeg osvajanja titule Miss Lombardije, pa tek onda kao o atletičarki.

Lolo Jones

Atletičarka Lolo Jones koja se takmičila u utrci s preponama, ali i članica olimpijske bob ekipe, najčešće je fotografisana olimpijka. Ipak, pored svih stranica u nebrojenim magazinima koje su njoj posvećene, na oba ta velika takmičenja nije uspjela osvojiti niti jednu medalju.

Blair O'Neal

Golferica koja ne samo da je u karijeri osvanula na brojnim naslovnicama golf časopisa, već je sarađivala i sa velikim Sports Illustratedom. Ipak, kada je riječ o konkretnim uspjesima Blair O'Neal sa palicom, osvojila je jedino LPGA Symetra Tour, koji je inače ne toliko elitno takmičenje.

Julia Mancuso

Amerikanka Julia Mancuso ima sjajnu biografiju kao skijašica koja je osvajala olimpijske medalje i koja je svojoj domovini to jedina ikada uspjela donijeti u alpskom skijanju. Međutim, u javnosti ona je ipak poznatija po vrućim fotografijama koje su objavljivali skoro svi veliki magazini ljepote.

Allison Stokke

Atletičarka Allison Stokke, jeste uspješna sportašica koja bilježi odlične rezultate u skoku s motkom za koji se specijalizovala. Međutim, na slavi i prepoznatljivošću koje ima danas, posebno može zahvaliti ljepoti radi koje je uvijek privlačila pažnju fotoreportera.

Leryn Franco

Bacanje koplja definitivno nije najpopularniji sport na svijetu, ali Leryn Franco je djevojka čiji su nastupi praćeni sa ogromnom pažnjom, posebno od strane muške publike širom svijeta. Ova djevojka iz Paragvaja je tako nakon okončanja svoje atletske karijere uskočila u vode modelinga i glume gdje joj jako dobro ide.

Ellen Hoog

Svi koji vide fotografije Ellen Hoog, teško da će im uopšte pasti na pamet da ta djevojka ima olimpijsku zlatnu medalju u svojim vitrinama i da se bavi hokejom na travi. U cijelom nizu editorijala, Ellen Hoog je predstavlja i linije kupaćih kostima na stranicama slavnog Sports Illustrateda.

Anna Sidorova

Ruskinja Anna Sidorova je osvojila pažnju svjetske javnosti nakon zimskih Olimpijskih igara 2014. godine, i to ne zbog zlatne medalje koju je osvojila u curlingu, već nakon što je objavljena serija fotografija koje nikoga nisu ostavile ravnodušnim.

Sophie Horn

Sophie Horn spada među najljepše golferice svih vremena, a ova plavokosa djevojka iako nije nikada osvojila nešto značajnije u svijetu sporta kojim se bavi, ima brojne fanove. Istina, stekla ih je kroz pojavljivanja u mnoštvu magazina ljepote namijenjih prije svega muškarcima.

Michelle Jenneke

Australka čije zagrijavanje za utrku s preponama iz Barcelone 2012. godine i dan danas viđamo na TV špicama, postala je planetarno poznata upravo zbog toga. Čak ni njena srebrena medalja sa Omladinske olimpijade i ostala priznanja nisu ni blizu uticala na njenu popularnost kao tih nekoliko sekundi priprema za utrku.

Podijeli članak