Šest najzgodnijih bokserki na svijetu

Ljepotice i zvijeri u jed

Ne treba vas prevariti ljepota ovih dama. One izgledaju lijepo i nježno, ali u slučaju nesuglasica mogle bi vas žestoko prebiti. Radi se o damama koje nakon što zamijene svoje elegantne haljine bokserskom opremom i na ruke stegnu bandaže i stave rukavice, automatski postaju mašine za udaranje s kojima se ne bi željeli naći u ringu.

6. Laila Ali

Kćerka najvećeg boksera svih vremena Muhammada Alija je penzionisa bokserka koja se profesionalno borila u ringu 24 puta u periodu od 1999. do 2007. godine i ostala neporažena. Od te 24 borbe, samo dvije nije uspjela riješiti nokautom ili tehničkim nokautom.

5. Yesica Bopp

Argentinka Yessica Bopp atraktivna je dama koja iza sebe ima omjer u bokserskim okršajima fascinantnih 28-1. Bivša je WBA i WBO šampionka u muha kategoriji (48 - 50 kg). Tokom karijere koja je trajala od 2008. do 2014. godine, plasirala je 12 nokauta ili tehničkih nokauta, a jedini poraz joj je nanijela Jessica Chavez i to kroz sudijsku odluku.

4. Mia St. John

Mia St. John je jedna od najiskusnijih bokserki svih vremena, ali istovremeno i jedna od najzgodnijih dama koja nikada nije davala dojam da se bavi borilačkim sportom. Iza sebe ima čak 47 borbi i bivša je prvakinja svijeta u IFBA lahkoj kategoriji.

3. Hollie Dunaway

Djevojka koja je preskočila kompletan period amaterskog boksa debitovala je u ringu 2003. godine i odmah izgubila prva dva meča. Nakon prve pobjede, krenula je silovito i uvezala zatim 13 pobjeda na 14 mečeva. Karijeru je okončala 2013. godine.

2. Ava Knight

"Dama boksa" kako su je zvali, Ava Knight je u svijetu ovog borilačkog sporta debitovala 2007. godine i ubilježila 18 profesionalnih borbi sa omjerom 13-2-3. Pet od 13 pobjeda je okončala nokautom ili tehničkim nokautom, a osvojila je nekoliko titula uključujući WBC "dijamantski" pojas.

1. Lauryn Eagle

Kao tinejdžerka Australka Lauryn Eagle je bila juniorska svjetska prvakinja u skijanju na vodi, da bi se 2010. godine posvetila boksu. U svojoj i dalje aktivnoj karijeri borila se 20 puta, upisavši 15 pobjeda od kojih je 7 završeno nokautom, te jedan remi i četiri poraza. Pored njene snage, ljepota je ono što je čini posebno interesantnom publici. Radi i kao model, a za ljepotu je čak dobila veliko priznanje osvojivši 2004. godine titulu Miss Ten International.

Podijeli članak