Zašto muškarci vole ženska stopala?

Muškarci ih obožavaju

Muškaraca koji vole ženska stopala ima mnogo više nego što se pretpostavlja. Ona su zaobljena i osjetljiva, pa još ako su lijepo njegovana nema osobe koja bi im odolila.

Međutim, koji su razlozi njihove zaljubljenosti u noge? Predstavljamo vam nekoliko njih.

Intima

Muškarci koji vole stopala ne žele samo da ih gledaju. Oni vole i da ih ljube, kako bi se zbližili sa vlasnicom istih. Moždda zvuči nevjerovatno, ali postoje i ljudi koji imaju fetiš vezan za ne tako mirišljave, pa čak i prljave noge. Zanimljivo je i da većina njih ne smatra senzualnom masažu stopala, jer je suviše funkcionalna, što joj oduzima draž.

Pepeljuga

Svaka djevojka koja je gledala Pepeljugu ima predstavu o tome kakav je odnos muškarca prema stopalima, ali ne bilo kakvim, nego malim i gracioznim. Svi muškarci su kao i princ iz Pepeljuge, vizuelna bića koja mogu da se fokusiraju na određen dio tijela.

Teorije

Iako nema pravog objašnjenja zašto su neki muškarci fokusirani na stopala, postoje određene hipoteze. Jedno frojdovsko vjerovanje upućuje da ta ljubav potiče iz osjećaja stida. Možda su kao dječaci vidjeli neku scenu seksa koja ih je postidjela, zvog čega su sagli glavu ka stopalima. Tako su im stopala i sekd postali povezani. Također, moguće je da je riječ o tome da žele da budu submisivni u vezi sa ženama.

Ženka stopala su muški fetiš

Otvorena obuća je raj za žene koje posle duge zime konačno mogu nesputano da koračaju kroz život. Za muškarce, kojima priroda nije udesila zgodna stopala, pa ih je i moda ograničila zatvorenijom obućom, golišave noge žena predstavljaju prilično uživanje. U bosa ženska stopala muškarci mogu da zagledaju do mile volje, jer ovaj dio tijela po pravili ne podliježe socijalnoj cenzuri, ne dovodi se u direktnu vezu sa seksualnim atributima.

Šta im sve prolazi kroz glavu?

U igri zavođenja muškarci navode da je jedan od momenata u kojima glavu gube upravo onaj kad žena izuje cipelu tako da je ostavi na vrhovima prstiju i potom krene da šara vazduhom. Ukoliko je pri tome noga usmjerena direktno ka sagovorniku, ovaj gest čitaju kao više nego očigledan znak da je zainteresovana za produbljivanje razgovora. Sva čula se bude i komunikacija ali i drugi dijelovi tijela počinju da prate stopala.

Podijeli članak