Povratak Državnog prvenstva BiH u biciklizmu

Nakon tri decenije

Nakon više od tri decenije Državno prvenstvo Bosne i Hercegovine u cestovnom biciklizmu će biti održano, a najzaslužnije za to je udruženje Giro di Sarajevo koje je odlučilo prihvatiti organizaciju ovog velikog događaja i tako vratiti elitno biciklističko takmičenje u prijestolnicu naše zemlje.

Radit će se o disciplini hronometar, a planirano je da se Prvenstvo održi u subotu 23. juna i to na A transferzali u naselju Dobrinja u trajanju od 10 do 16 sati tokom kog će saobraćaj biti obustavljen.

Prvenstvo se organizuje u saradnji sa Biciklističkim savezom Bosne i Hercegovine, a do sada su svoje prisustvo prijavili svi vodeći biciklistički klubovi iz cijele države, među kojima su Zmaj od Bosne, Jedinstvo, BK Bihać, BK Mostar, BSK iz Banje Luke i drugih gradova. 

Takmičari će biti podijeljeni u zavisnosti od starosne i jakosne kategorije kojoj pripadaju, a vozit će razdaljine od 10 do 40 km.

"Molimo i sve vozače motornih vozila za susretljivost i strpljenje tokom održavanja takmičenja. Obećavamo da ćemo saobraćajnicu otvoriti i prije roka ukoliko se takmičenje ranije privede kraju", navodi se iz saopštenja udruženja Giro di Sarajevo.

Na takmičenju se očekuje učestvovanje više od 60 takmičara.

Podijeli članak