Moustafa Ismail ima najveći biceps na svijetu

Egipatski Popaj

U izdanju „Guinnessova knjiga rekorda“ za 2013. godinu , amaterski bodybuilder Moustafa Ismail dobio je titulu „vlasnik najvećeg mišića gornjeg dijela ruke na Zemlji“. Ali, malo kasnije titula mu je pobjegla.

Nakon što je pokazan video sa zapanjujućim bicepsom i tricepsom, skeptici su ga optužili da koristi steroide i druge vještačke metode da dobije nenormalno velike ruke. Iz Guinnessa su zvanično uklonili bilo koji spomen njegovog imena sa stranice, i pokrenuli istraživanje sa medicinskim specijalistima da se provjeri rekord. Ovaj dvadesetčetverogodišnjak mora da dokaže da ne koristi ništa vještačko da postigne tako velike ruke, te da povrati svoj rekord.

Uz oštre optužbe koje su ga napadale (implantati, synthol, razne ilegalne tvari), morao se brzo podvrgnuti pretraga krvi, x-zrakama da dokaže da je njegova ruka stvarnost.

Pa, kako ju je učinio takvom? Ismail kaže da nema novac za sve lažne stvari koje mu prišivaju. Tvrdi da su njegove ruke proizvod rada dužeg od deset godina, napornog rada u teretani, mnogo piletine, plodova mora, bar tri galona vode i mnogih minerala i vitamina.

Nema novosti kad će objaviti rezultate detaljne Guinnessove pretrage za ovaj interesantan rekord, ali Ismail navodi da kritike uzima kao dodatnu motivaciju. Najviše se fokusira na pronalazak majica u koje mogu stati ove ogromne ruke.

Podijeli članak