Kako se riješiti mitesera

Riješite se mitesera zauvijek

Prije nego što počnete uklanjati mitesere, potrebno je da znate šta su oni i zašto se pojavljuju. Miteseri se stvaraju kada se pore napune nečistoćama i mrtvim ćelijama, pa je zbog toga potrebno i redovno čišćenje istih.

Kako biste održali kožu slobodnom od mitesera potrebno je održavati je čistom, svježom i zdravom, a čišćenje pora je neophodno za tu svrhu. Ukoliko su se miteseri već pojavili, Body.ba vam u nastavku otkriva kako ih se riješiti. 

Gel za čišćenje

Kako biste otklonili užasne mitesere, potražite gelove koji sadrže cink, glikolnu kiselinu (3%) i ekstrakt šipurka.

Savjetujemo svakodnevno korištenje gela i to dva puta na dan.

Piling za mitesere

Piling za lice je savršena opcija za otklanjanje nečistoća i mrtvih ćelija na licu.

  1. Za svakodnevnu potrebu, nanesite piling na vlažno lice i blago masirajte. Nakon toga, isperite s vodom.
  2. Ukoliko piling želite koristiti sedmično, nanesite piling i ostavite da djeluje pet minuta. Nakon toga, isperite vodom.

Para

Prokuhajte vodu u velikoj posudi, a nakon toga približite lice pari. Ostanite s licem na pari nekoliko minuta. Pore će se otvoriti i bit će vam mnogo lakše otkloniti neželjene mitesere. Stavite dvije vatice na obje strane nosa i stisnite vrhovima prstiju da očistite pore.

Maska od gline

Maske od gline su veoma korisne kada je u pitanju skidanje mitesera. Ukoliko je vaša koža suha, koristite je jednom sedmično. Međutim, osobe s masnom kožom mogu koristiti ove maske i do dva puta sedmično.

Maska od bjelanca i limuna

Izmiješajte bjelance i limun, nakon toga nanesite smjesu na lice i ostavite da djeluje 15 minuta. Prođenih 15 minuta, isperite s vodom i blago posušite lice. Savjetujemo ovaj tretman jednom sedmično.

Trakice

Postoje mnoge trakice za skidanje mitesera s T zone. One su uglavnom obogaćene citrusnim kiselinama, pa zbog toga na lagan način otklanjaju mitesere s čela, nosa i brade.

Podijeli članak