Prirodni i jednostavni lijekovi u borbi sa zuboboljom

Prirodno rješenje za zubobolju

U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako se riješiti zubobolje u kriznim situacijama, a znate šta je najbolje? To što ćete ih moći lako izvaditi iz kuhinjskih ormarića i ladica.

Ako pri ruci nemate tabletu protiv bolova, zašto ne biste zubobolju riješiti na prirodan način? Možete je uništiti i uz pomoć klinčića, bijelog luka, nevena...

Neven

Neven je poznata ljekovita biljka koja se stoljećima koristi za ublažavanje širokog raspona zdravstvenih problema jer djeluje antiseptički i antibakterijski. Vodica za usta od nevena predstavlja umirujući tretman za bolesti desni i upalne procese u usnoj šupljini. Usnu šupljinu jednostavno isperite čajem od nevena kako bi se ublažila bol.

Klinčići

Recept je jednostavan; žvačite klinčić koji je prirodni anestetik, a prema nekim istraživanjima on može olakšati bol zuba za samo par sati.

Bijeli luk

Bijeli luk (češnjak) je jedan od najmoćnijih prirodnih sredstava za smirivanje boli. Organski spoj koji se naziva alicin daje glavna antioksidativna svojstva bijelom luku. Prepolovite jedno čehno bijelog luka i stavite ga na zub koji boli, a prema nekim navodima bol može nestati za nekoliko minuta.

Alkohol

U ovom slučaju ga nemojte piti već isperete njime usnu šupljinu, a on će dezinficirati usta te uništiti bakterije.

Đumbir

Đumbir baš kao i klinčić ima analgetska, smirujuća i antibakterijska svojstva. Idealan je za umirivanje raznih tegoba poput alergija, problema s probavom, mučnine, a pomaže i kod zubobolje.

Isperite zube slanom vodom

Čajna kašika soli otopljena u 2,5 decilitra tople vode može poslužiti kao vodica za ispiranje usne šupljine koja ubija zubobolju. Slana voda čisti područje oko zuba, otklanja ostatke hrane u ustima i pomaže u smanjenju otekline.
Grgljajte slanu vodu u ustima oko 30-ak sekundi pa ispljunite. Ponovite postupak onoliko puta koliko je to potrebno. Ako vam je grlo crveno i upaljeno, ovo će biti bonus da se istovremeno riješite i grlobolje.

Podijeli članak