Tajna savršenog izgleda i u 54. godini života

Elizabeth Hurley zna formulu za super izgled

Iako je u šestoj deceniji života, slavna glumica izgleda mladoliko i fit, zahvaljujući režimu koji uključuje zdravi plan prehrane i učestalo vježbanje te relaksaciju.

Elizabeth i njeni savjeti mogu biti savršen primjer svim ženama bez obzira na starosnu dob.

Tajna mladalačkog izgleda

Trudim se naći malo više vremena za vježbanje i aktivnosti koje me opuštaju, ali jednako važna mi je i kvaliteta hrane koju jedem – izjavila je 53-godišnja glumica za Women's Health. Konzumiranje dovoljnih količina vode također ističe kao jedan od glavnih preduvjeta za svoj fantastičan izgled.

Hidratacija

Jutro započinjem s dva deci tople vode, iako mi ima užasan okus. Ali, odlična je za moju probavu – istaknula je Hurley, svjesna da je to najbolji način hidratacije organizma.

Ishrana

Prehranu drži jednostavnom te preferira hranu bez mnogo hemije i aditiva.
- Kada sam kod kuće, pokušavam jesti domaće meso i povrće s obližnjih farmi, a nešto sadim i u vlastitom vrtu – ispričala je za magazin The Cut. Tokom ljeta jede ono što joj raste u vrtu, a neko je vrijeme imala i vlastitu organsku farmu koja je proizvodila meso.
- Iako to nije praktično za mnoge ljude, apeliram na kupovanje od lokalnih, domaćih proizvođača – prokomentarisala je Elizabeth.

Stil života

Kad je bila mlađa, isprobavala je dijete, a među njima i dijetu prema krvnoj grupi, ali ubrzo je od toga odustala. Nedavno je provela par dana u VIVAMAYR-u, zdravstvenoj spa ustanovi u Austriji, gdje klijente uče o važnosti usporavanja ubrzane svakodnevice koja loše utječe na zdravlje.
- Tamo sam naučila kako usporiti i opustiti se. Naučila sam kako sjediti mirno, ostaviti mobitel i uživati u hrani. To je direktno utjecalo na moj način života i unutarnji osjećaj mira. Moram priznati da mi se od onda popravila i probava – otkrila je glumica.

Podijeli članak