Mrzite vježbati? Kako ubrzati rad srca bez treninga?

Svakodnevne aktivnosti uz koje ćete se preznojiti

Oblačenje udobne odjeće za trening i odlazak u teretanu nekima su privlačni, dok drugi jednostavno ne mogu uživati u cijelom procesu vježbanja. Ako jednostavno niste ljubitelj vježbanja i treninga poput HIIT-a, trčanja u prirodi ili treninga snage u teretani, postoje i druga rješenja za vas.

Neke aktivnosti vam mogu pomoći da se preznojite, čak i bez odlaska u teretanu. Body.ba vam u nastavku donosi neke aktivnosti koje će ubrzati rad vašeg srca, a ne smatraju se treningom.

Igrajte igrice

Možete plesati, igrati virtualni tenis, košarku ili boks. Uložite u igrice koje će vam pomoći da budete u pokretu, a istovremeno vas zabaviti. Ako igrate aktivne igre, možete sagorijevati kalorije na potpuno novi način.

Kućni poslovi

Dobit ćete umjereni trening ako operete automobil ili obrišete pod. Svakodnevni kućni poslovi vam mogu pomoći da budete u boljoj fizičkoj formi, a čist automobil i okruženje mogu poboljšati vašu mentalnu dobrobit.

Vrtlarstvo

Možda vam to neće djelovati kao vježbanje, ali ako 30 minuta kopate i radite po vašem vrtu, dobit ćete pristojan trening. Ovo će vas također oraspoložiti. Ako nemate svoj vrt, možete uzgajati povrće na vašem prozoru.

Seks

Sagorjet ćete oko 5 kalorija u minuti, otprilike koliko i brzom šetnjom. Osim toga, istraživanja pokazuju da seks može pomoći u prevenciji bolesti srca, iako se čini da je to istina samo ako ste u zdravoj vezi.

Ples

Društveno koliko i zabavno, ples je odličan čak i ako uživate u njemu dok ste sami kod kuće. Može vam tonirati mišiće i ojačati srce i pluća. Također vam može pomoći da poboljšate raspoloženje. Sve što je potrebno je malo muzike.

Šetnja s prijateljem

Kada trebate razgovarati s kolegom s posla, predložite mu da to obavite u kratkoj šetnji. Prošetajte i do kuće s posla ili otiđite u obližnji supermarket laganom šetnjom. Ovo će učiniti vaš dan zanimljivijim, a također će vam pomoći da sagorite nekoliko kalorija.

Podijeli članak