Kada se žene osjećaju najljepše?

Uvijek su lijepe

Veliki dio pripadnica ljepšeg spola u ovoj uzrasti još uvijek nema bora i nema osjećaj i strah približavanja srednjih godina, samopouzdanje je glavni razlog zašto se žene u ovoj uzrasti osjećaju lijepo, uz ljubav i stabilnu vezu. 17% žena u 29 godini života je izjavilo da se osjećaju sigurnije bez šminke, od vremena kada su potpuno našminkane.

Za cilj istraživanja koje je sprovela kozmetička marka St. Ives iz Velike Britanije, naučnici su nadgledali da li se samopouzdanje povećava ili umanjuje u zavisnosti od periodu i dana u sedmici. Pripadnice nježnijeg spola su se osjećale ljepe petkom, gdje je čak trećina njih izjavilo da su u savršenoj formi u 10 ujutru, petkom.

Preko 25% kažu da se osjeću dobro u tom periodu, jer su spavale dobro, a jedna osmina njih je rekla da se osjećaju svježim i punim energije. Anketa je pokzala da je san ključan kod žena i njihovog osjećaja ljepote, a čak dvije trećine je izjavilo da se smatraju neprivlačnim kada su umorne.

Polovina od njih je otkrila da ih stres tjera da se osjećaju neprivlačnim, a 29% njih je reklo da ih prisustvo drugih žena tjera da se osjećaju manje lijepim. Istraživanja su pokazala da se žene osjeaćju lijepim u prirodnom izdanju slobodnih dana, za vrijeme odmora i u vrijeme trudnoće.

Jedna, od svake osme žene je priznala da se osjećaju prirodno ljepšim nakon seksualnog odnosa, a 3% njih se osjećalo atraktivnom taj dan na poslu. Žene koje imaju potrebe da povećaju samopouzdanje, su rekle da komplimenti od prijatelja i drugih žena su najefikasniji način da se oslobode i da se osjećaju ljepšim.

Podijeli članak