Njega kože lica nakon vježbanja

Proizvodi koji trebaju postati vaša rutina

Tokom treninga se znojite, trudite se ostati motivisani, ispravno izvoditi vježbe, pravilno disati i izvući maksimum iz svake posjete teretani. Međutim veoma je važno i ono što radite nakon treninga. Vodite brigu o tijelu i tokom opuštanja.

Njega kože lica nakon vježbanja

Njega vaše kože nakon vježbanja može vam pomoći da se ohladite i spriječite pojavu akni ili drugih iritacija. Bez obzira da li trenirate u zatvorenom ili na otvorenom prostoru koža se znoji i na nju se lijepe bakterije i prljavština, a ako ste dodirivali bilo koju opremu, a zatim dodirivali svoje lice iritacija je gotovo neizbježna. Zadnje što želite je da vam sve te stvari začepe pore, uzrokujući iritaciju kože i druge probleme.

Dobra vijest je da kroz nekoliko jednostavnih koraka pripremite možete pripremiti svoju kožu za trening, a vaša rutina njege kože nakon treninga zapravo ne mora biti previše komplikovana da bi ste sačuvali svjež i njegovan izgled.

Prije treninga svakako je preporučljivo da uklonite make up kako bi koža mogla disati. Dakle lice operite svojim omiljenim sredstvom za čišćenje koje ne isušuje kožu.

Nakon treninga operite ruke sapunom ili koristite dzinfekcijske maramice, također operite lice vodom ili blagim sredstvom za čišćenenje, zatim nanesite hidratantnu kremu. Možete dodati i tonik između kako biste se još bolje riješili prljavštine s lica. Mogli biste se također pobrinuti da ispravno postupate s ostatkom svog tijela posebno ako nemate vremena za tuširanje, ali se trebate osvježiti. Jedan posebno popularan proizvod je maglica ili termalna voda u spreju koja odlično osvježava kožu. Ovakvo osvježenje ne zahtjeva puno truda, hidrira vašu kožu i sprječava nastanak iritacija čak i ako nakon treninga niste u mogućnosti da se umijete i istuširate. Još jedna prednost ovog proizvoda je što ga možete kupiti po vemoma povoljnim cijanama.

Osim osvježena pregrijanoj koži nakon treninga maglica koja sadrži sastojke kao što su hijeluronska kiselina, latice cvijeta hibiskusa, ekstrakt ruže ili aloe vere dodatno umiruje kožu.

Nakon što ste osvježili i rashladili kožu nanesite kremu za lice sa UV zaštitom. Birajte manja pakovanja proizvoda koja će vam uvijek biti pri ruci i neće zauzimati puno prostora u sportskoj torbi. Obratite pažnju da je krema lagane teksture, te da sadrži dodatke koji odgovaraju vašem tipu kože poput vitamina A,C ili E.

Ukoliko nakon treninga koristite dezedorans birajte onaj bez aluminijuma.

Za njegu tijela preporučujemo vam proizvode koji sadrže mentu i magnezij jer će doatno rashladiti kožu, a magnezij će pomoći bržem oporavku mišića.

Za kraj, ne zaboravite piti dovoljno tečnosti kako bi vaša koža bila hidrirana i svježa.

Komentari (1)

Ironlife.org je web stranica o fitnessu, prehrani, alternativnoj medicini, zdravlju i jos mnogo tema i ima za cilj poboljsati zivote ljude kroz rad na sebi.
Čelična volja + odluke i ciljeve koje donesemo u našoj glavi su okidač na da radimo na sebi i na svim životnim poljima.
Pogledajte o čemu se tu zapravo radi, a svi oni kojima se činimo interesantnim, neka se pretpalte na naš newsletter.
Hvala svima, vjerujte u sebe i držite se vaših ciljeva!

ante
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala Body.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje Body.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Podijeli članak