Dame biraju: Oni su najatraktivnijih fudbaleri

Najzgodniji igrači

Iako su obično muškarci ti koji su zaluđeni gledanjem fudbala, sve češće im se i dame priključuju na stadionima, što širom svijeta postaje pravi trend. Ipak, većini njih nije, i vjerovatno nikada neće biti, zanimljivo samo šutiranje lopte, te one ipak fudbal gledaju iz drugih razloga.

Jedan od najvećih su sami igrači, mlade i zgodne atlete, koje su još u ranim dvadesetim uspjele dostići ono čemu teže mnogi dosta stariji muškarci. Uz sve to, neki od njih se posebno ističu po svom izgledu, a damama je posebno zapalo za oko njih deset.

Yoann Gourcuff

Sjajni Francuz koji je tokom karijere često bio poređen sa legendarnim Zinedineom Zidaneom. Ofanzivni je veznjak koji je skoro cijelu svoju karijeru proveo u domovini, a u inostranstvu je igrao jedino za Milan od 2006. do 2008. godine. Prema mišljenju dama, oči su mu najjače oružje s kojim ih osvaja.

Mario Götze

Mlad je, svjetski je šampion, igra za jedan od najjačih klubova Bundeslige, i uz sve to ima lice dječaka koje se dopada damama. On je Mario Götze, 23-godišnja zvijezda Borussije Dortmund, a prethodno i igrač jednog od najjačih klubova na planeti, minhenskog Bayerna.

Cesc Fabregas

Španski maestro sredine terena, ponovo je pokorio Englesku, ovoga puta u dresu Chelseaja. Njegov povratak u London posebno je s oduševljenjem prihvatio ženski dio publike, budući da ga smatraju jednim od najatraktivnijih igrača.

Gerard Pique

Muškarac kog je odabrala prekrasna Shakira, morao je posjedovati posebne kvalitete šarmiranja. Rastom je najviši igrač udarnog sastava prvaka Evrope, te jedan od onih koji imaju najviše stila, što dame očigledno primjećuju.

David Villa

Još jedan Španac koji je zapao za oko pripadnicama ljepšeg spola je i napadač David Villa. Osim prepoznatljive ubojitosti s loptom, jedan je od onih koji se često nalaze na listama "najseksi fudbalera".

Kaka

Ricardo Kaka, osim što se može pohvaliti činjenicom da u svojoj vitrini ima čak i Zlatnu loptu, on je godinama važio za jednog od igrača za čijim likom dame naprosto lude. Osmijeh i oči su ono što ga posebno ističe ispred ostalih igrača.

Fernando Torres

Iako je njegova karijera već nekoliko godina u silaznoj putanji, Fernando Torres je još uvijek jako privlačan momak ženskoj populaciji. Interesantno je to što njegovo lice i danas djeluje jako mladoliko, pa ga i dalje često smatraju jako mladim, atraktivnim igračem.

Cristiano Ronaldo

Jedan od najvećih razloga što dio muške populacije nervira njegova pojava na ekranima, je te što pored svih uspjeha, važi i za momka koji već godinama važi za možda i najpoželjnijeg neženju na Planeti. Mnogo pažnje posvećuje svom besprijekornom izgledu, a popularnost svog lika koristi i promovišući svoj modni brend.

David Beckham

Teško da ijedan fudbaler može u tom pogledu parirati Davidu Beckhamu. On je osoba čije ime i godinama nakon okončanja karijere predstavlja pravi brend, pa i dalje neometano postavlja modne trendove, od frizura pa na dalje. Žene širom svijeta i danas uzdišu za ovim velikim sportistom, te kažu da kako stari izgleda čak i sve privlačnije.

Podijeli članak