Top 10 ženskih fitnes modela na Instagramu

Oduzimaju dah i zarađuju

Društvena mreža Instagram bilježi sve veću popularnost, a mogućnosti predstavljanja svog života i izgleda kroz fotografije, fenomenalno su iskoristile neke od najzgodnijih i najljepših dama svijeta, koje su i ovu opsesiju miliona "običnih smrtnika" pretvorile u snažno oružje za zarađivanje miliona.

One imaju sjajne genetske predispozicije, ali i svakoga dana mukotrpno treniraju kako bi se dodatno izdvojile iz mase, u čemu su i uspjele, jer ako bi samo računali po sljedbenicima na pomenutoj društvenoj mreži, ove dame su najpopularniji fitnes modeli na svijetu.

10. Ana Cheri

Djevojka koja dolazi iz Kalifornije, kao uspješni fitnes model je uspjela maksimalno istaknuti i svoju prirodnu ljepotu. U karijeri je, između ostalog, postala i Playboy model, a njeno ostvareno bogatstvo se procjenjuje na 2,4 miliona funti.

9. Alexa Jean Brown

Žena, supruga i majka koja izgleda bolje od većine djevojaka koje su potpuno posvećene sebi i svom izgledu, svoju cijelu karijeru modela je pokrenula objavljujući fotografije svog dramatičnog gubitka kilograma na Instagram. Od toga je do sada zaradila oko 1,9 miliona funti.

8. Kayla Itsines

Ona je jako uspješni fitnes instruktor koji dolazi iz Australije, njen Instagram profil prati čak 4,1 milion osoba, pored velikog znanja izgled joj je jedno od najjačih oružja, a u karijeri trenerice i modela je stekla bogatstvo od oko 4,9 miliona funti.

7. Amanda Lee

Još jedna fitnes i pilates instruktorica, ali čija popularnost je prvenstveno zasnovana na brutalnim bikini fotografijama na Instagramu, gdje i zarađuje najveći dio novca kroz reklame. Sa svojih 28 godina se može pohvaliti da je stekla 1,9 miliona funti.

6. Paige Hathaway

Mlada Amerikanka Paige Hathaway osim što se ističe izgledom fantastičnog fitnes modela, istovremeno je i poslovna dama koja vodi svoju kompaniju posvećenu fitnes kursevima i proizvodima. Na instagramu je prati više od 7,7 miliona osoba, a zarađeno bogatstvo se procjenjuje na 3,8 miliona funti.

5. Bella Falconi

Fitnes model koji dolazi iz Brazila, i Bella Falconi je vlasnica kompanije, diplomirana nutricionistkinja, te priznata fitnes trenerica. Sa 2,2 miliona sljedbenika na Instagramu, važi za jako popularnu damu kako u Brazilu tako i u svijetu, a njen račun je težak 1,7 miliona funti.

4. Chantel Zales

Chantel Zales je 25-godišnjakinja iz Los Angelesa, koja je prvenstveno kroz promovisanje fitnes preparata i opreme, stekla bogatstvo od 3,6 miliona funti. Njen kalendar za predstojeću godinu je privukao ogromnu pažnju...

3. Laci Kay Somers

Fitnes i glamur model, djevojka koja je stekla ogromnu popularnost na MMA eventima i koja danas uspješno gradi sopstvenu karijeru, već do sada je zaradila oko 2 miliona funti.

2. Claudia Alende

Kada se sa 22 godine možete pohvaliti sa lično zarađenih 2,1 milion funti na računu, to znači da ste ili jako uspješni u onome što radite, ili jednostavno nevjerovatno sretni. Claudia Alende je Brazilka koja se prvenstveno svojoj zadnjici može zahvaliti za uspjeh (bila je finalistica Miss Bum Bum takmičenja), a zatim činjenici da jako liči na slavnu Megan Fox.

1. Abigail Ratchford

Ljepotica iz Los Angelesa, 23-godišnja Abigail Ratchord je jedan od najtraženijih modela. Do sada je bila na skoro svim velikim naslovnicama poput Sport Illustrateda i Playboya, a Instagram profil sa 2,7 miliona sljedbenika je uveliko doprinijeo zaradi od 2,3 miliona funti.

Podijeli članak