Greške kod lakiranja noktiju: Pet najvećih

Za besprijekoran izgled

Perfektan izgled i dugotrajnost laka na noktima, ne zavisi jedino od odabira proizvođača i kvaliteta same farbe. Postoji niz faktora na koje treba obratiti pažnju, a koji stoje u direktnoj vezi sa ljepotom i trajanjem laka na ručnim i nožnim noktima.

1. Lakiranje neočišćene i nepripremljene površine noktiju

Kao i svaka druga vrsta farbe, lak za nokte će biti idealno nanesen samo ako se nanosi na dobro pripremljenu površinu. To znači da na noktima ne smiju biti prisutni, vlaga, prašina, ostaci drugog laka i bilo kakva druga prljavština. Prije lakiranja nokte bi trebalo temeljno oprati, a zatim kada se osuše prebrisati pamučnom krpom namočenom u aceton. 

2. Nekorištenje baznog laka

Temeljni ili bazni lak predstavlja podlogu na koju se stavlja željena boja laka. Kako je industrija lakova za nokte jako razvijena, i sami podlakovi su takve strukture da se mogu prilagođavati noktima, te ne pucaju na svako savijanje nokta. Boja bolje prianja, a sve to zajedno ostaje dugotrajnije u idealnoj formi na noktima dama.

3. Preskakanje nadlaka

Završni sloj laka za nokte trebao bi biti onaj koji se suši sporije, a koji istovremeno ima sposobnost da kao zaštitni sloj bude čvršći i omogući tako duže trajanje laka.

4. Pogrešan način samog lakiranja

Greška koja u startu pravi problem je sam način lakiranja. Lak bi trebalo nanositi u tri pruge, od kojih je ona središnja prva, a zatim jedna pa druga bočna. Potrebno je pričekati oko dvije minute, a zatim nanijeti drugi sloj. Lak treba nanijeti u srednje debelom sloju, jer pretanak ne izgleda lijepo, a predebeo se mnogo lakše guli.

5. Nepažnja i neodržavanje laka

Nakon lakiranja, svaka dva dana bi trebalo nanositi sloj nadlaka koji se brzo suši, i produžiti tako vijek laka na noktima. Isto tako, kožicu oko noktiju treba mazati kako bi i nokti kao živi dio tijela ostali hidratizovani. Prilikom obavljanja kućanskih poslova bi trebalo nositi rukavice.

Podijeli članak