Ljepotice u kopačkama: Deset najljepših fudbalerki

Travnjak umjesto piste

Iako se za ženske fudbalske timove ne može reći da su toliko popularni i medijski praćeni kao muški, uopšte nisu rijetke situacije da se na svečanim dodjelama nagrada za najbolje igrače i igračice, najveća pažnja potpuno skrene sa majstora ove igre na poneku damu koja ne samo da je ogroman talenat s loptom, već istovremeno i oduzima dah samom svojom pojavom i djeluje pomalo nespojivo sa štucnama i kopačkama.

Deset igračica fudbala je posebno prepoznatljivo po svojoj ljepoti, a zbog kojih lagano raste interesovanje i za samim ženskim fudbalom.

10. Julia Simić

Njemačka igračica hrvatskih korijena Julia Simić, članica je ženske momčadi Wolfsburga, te selekcije Njemačke s kojom je nastupala ma brojnim takmičenjima. Plavokosa Julia je pored majstorstva s loptom netipičnog toliko za dame, poznata i kao jedna od najljepših fudbalerki na svijetu i česta gošća naslovnica brojnih magazina ljepote.

9. Hope Solo

Jedna od najpoznatijih igračica koje su se našle na ovoj listi, dvostruka je olimpijska zlatom nagrađivana predstavnica svoje domovine i jedna od najboljih čuvarica mreže ženskog fudbala ikada. Uz sve to, godinama važi za jednu od najseksi fudbalerki.

8. Maurine Dorneles Goncalves

Brazilska reprezentativka i članica Flamenga Maurine Dornele Goncalves, atraktivna je dama koja igra na poziciji zadnjeg veznog. Kao i ostale kolegice, pored primarnog zanimanja, svojom ljepotom je privukla si brojne ponude za fotografisanje u drugačijem izdanju.

7. Laure Boulleau

Francuska ljepotica sa najvećim dijelom karijere provedenim u redovima ženskog sastava Paris Saint-Germaina. Tačnije, nastupila je za ovaj klub više od 160 puta, kao i 65 puta za nacionalni tim i igra na poziciji beka.

6. Jonelle Filigno

Kanađanka koja u svojim vitrinama ima bronzu sa Olimpijskih igara, pored kvaliteta potrebnih za igračicu na poziciji ofanzivnog veznog, posjeduje ljepotu zbog koje je posebno poznata. Njenu popularnost je prepoznao i Adidas, čije je zaštitno lice.

5. Toni Duggan

Najljepša dama ženskog sastava Manchester Cityja Toni Duggan, krilna je igračica sa veoma velikom golgeterskom efikasnošću. Članica je i reprezentacije Engleske, i ujedno veoma atraktivna dama poznata po ljepoti i dugoj plavoj kosi.

4. Anouk Hoogendijk

Plavokosa Holanđanka Anouk Hoogendijk, članica je Ajaxa sa veoma velikim iskustvom igranja za nacionalni tim svoje zemlje, budući da ima ubilježenih čak 109 nastupa. Interesantno da tako lijepa dama igra na poziciji stopera i tokom 90 minuta utakmice pokazuje veliku snagu i čvrstinu kakvu nikada na prvi pogled ne bi pomislili da posjeduje.

3. Sydney Leroux

Rođena u Kanadi, Sydney Leroux je napadačica koja se kasnije odlučila za nastupe u nacionalnom dresu SAD-a. Visoka je 170 centimetara i osim osjećaja za gol, poznata je i po veoma atraktivnom izgledu, tamnoj puti i tome što je veliki ljubitelj tetovaža.

2. Alex Morgan

Ne samo što je jedna od najljepših igračica fudbala, već je Alex Morgan jedna od najatraktivnijih sportašica općenito. Istovremeno je iznimno talentovana i pravi je Cristiano Ronaldo ženskog fudbala. Nastupajući za nacionalni tim SAD-a u 120 nastupa je zabila 73 pogotka, a pored priznanja za najbolju igračicu svijeta, interesantno je da se na naslovnici FIFA igre našla rame uz rame sa Leom Messijem.

1. Laura Merrin

Lijevi bek Evertonovih dama Laura Merrin, mlada je Novozelanđanka poznata po ljepoti i stasu, jednako kao i po svom primarnom zanimanju. Skoro pa svakodnevno na društvene mreže objavljuje nove fotografije svoje fenomenalne linije, i nježnog izgleda koji ni najmanje ne daje dojam da se radi o igračici koja baš i igra na poziciji za koju su svojstveni brojni fizički dueli.

Podijeli članak