Top 10 najljepših teniserki svijeta u 2016.

Ljepotice bijelog sporta

Dok se na WTA lista tokom cijele sezone prate nastupi i bilježe uspjesi najboljih teniserki svijeta, muški dio publike osim umijeća sa reketom istovremeno ne ostaje ravnodušan ni prema samom izgledu teniserki. Pored već dobro poznatih ljepotica ovog sporta, u 2016. godini su na teniskim terenima zablistale i neke mlade nade i privukle veliku pažnju javnosti.

10. Agnieszka Radwanska

Poljakinja Agnieszka Radwanska, i ove godine igra fantastično, a godinu će po svemu sudeći završiti kao treća teniserka svijeta. Pored teniskog umijeća, muški dio publike ima razlog za dodatno uživanje dok ona nastupa.

9. Ana Ivanović

Dobro poznata srbijanska ljepotica i najuspješnija teniserka Ana Ivanović, česta je gošća magazina ljepote, a što se tiče primarnog zanimanja, lagani pad karijere je doveo na trenutno 63. mjesto WTA liste.

8. Maria Kirilenko

Ruskinja punog imena Maria Yuryevna Kirilenko-Stepanova, u karijeri je najviše uspijevala doći do 10. pozicije na WTA listi, ali pored tenisa, u javnosti se pojavljivala i zahvaljujući editorijalima magazina ljepote za koje često pozira.

7. Victoria Azarenka

Bjeloruska predstavnica i trenutna 13. igračica svijeta, pauzu nakon povrede koljena produžila je sa trudničkim odsustvom sa terena, a svoju radosnu vijest je objavila u julu.

6. Sania Mirza

Predstavnica Indije među najboljim teniserkama svijeta, "broj 1" je igračica dublova.

5. Sorana Cirstea

Atraktivna 26-godišnja Rumunka Sorana Cirstea, trenutno je 80. teniserka svijeta.

4. Dominika Cibukova

Prelijepa Slovakinja Dominika Cibukova, teniserka je čiji svaki pokret prate tabloidi, znajući da svojom ljepotom privlači mnogo više pažnje nego što to polazi za rukom nekoj drugoj teniserki. Cibukova je trenutno peta teniserka svijeta.

3. Caroline Wozniacki

Poznata danska teniserka Caroline Wozniacki, 26-godišnja je ljepotica kojoj je pošlo za rukom da 67 sedmica drži prvo mjesto na WTA listi. Danas je 19. na svijetu, a njena pojava na terenu i dalje privlači ogromnu pažnju muškog dijela publike. 

2. Maria Sharapova

Teško da može lista teniskih ljepotica poći bez Ruskinje Marije Sharapove. Osvajačica šest Gran slam turnira je teniserka čije lice i tijelo se pojavilo na većini naslovnica sportskih magazina i magazina ljepote.

1. Eugenie Bouchard

Mlada 22-godišnja Kanađanka Eugenie Bouchard, 46. je teniserka svijeta kojoj se predviđa veoma uspješan niz godina. Nema sumnje da će istovremeno također biti gošća brojnih magazina ljepote jer bi mogla raditi i kao model pored svog primarnog zanimanja.

Podijeli članak